HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egy szemészorvos is megvizsgálja Jurij C.-t.

A Viking Sigyn nevű szállodahajó több mint két hete süllyesztette el a Hableány nevű sétahajót a Dunán. A tragédiában 28 ember halt meg, vagy tűnt el, hármat az utasok közül ugyanis még mindig keresnek. A luxushajó kapitánya, Jurij C. 15 milliós óvadékért szabadult, egyelőre nem hagyhatja el Budapestet.

Magyar György, a Hableány elhunyt matrózának családját képviselő ügyvéd a 24.hu-nak elmondta, hogy informatikus, nautikai, hidrológiai és műszaki szakértő is vizsgálja az eset körülményeit.

- De orvosszakértőt, közlekedés pszichológust, szemészorvost, fotó- és videótechnikust is kirendeltek az ügyben. Az előzetes szakértői vélemények közül az informatikus van kész. Szerettük volna megtudni, hogy mi van benne, de még tanácskoznak arról, hogy megkaphatjuk-e. Jelen információink szerint a hatóság mereven ragaszkodik a törvényben nyitva álló 15 napos felvilágosítás adási határidőhöz - mondta Magyar. - A szemészorvos a gyanúsított fizikai alkalmasságát, az egyéb orvosok pedig az áldozatok és sértettek balesettel összefüggésben keletkezett sérüléseit fogják véleményezni. A fotó- és videótechnikus a különféle térfigyelő kamerák által rögzített és egyéb, a médiában is közreadott felvételeket fogja kiértékelni.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.06.17.
Megnézve: 1375

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra