HIRDETÉS
HIRDETÉS

Elborzadhatnak, akik ránéznek az Országos Meteorológiai Szolgálat következő napokra vonatkozó veszélyjelzését mutató térképekre.

Már most sincs hűvös, az elmúlt hosszú hétvégén váratlan erővel tört rénk a kánikula, ez azonban még semmi ahhoz, ami a a héten még várható.

Az OMSZ mostani előrejelzése szerint szerdára még csak elsőfokú riasztás van érvényben - egyelőre - a várható meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot. A maximum hőmérséklet aznap 31-34 fok között alakul. Az ország északkeleti megyéiben azonban várhatóak kemény zivatarok is.

Már a 34 fok is elég riasztó, de csütörtök-pénteken ez tovább fokozódik.

Néhány északi megye kivételével csütörtökre már másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható hőség miatt. (A néhány északi megyében csak elsőfokú riasztás van) 32-36 fokos maximum-hőmérsékletek várhatóak, a napi középhőmérséklet 27 foknál is magasabb lehet. ez egyben azt is jelenti, hogy éjjel, a hűvösebb órákban is alig 20 fok alatt jár majd a hőmérő higanyszála.

Péntekre aztán a teljes országra érvényes lesz már a másodfokú figyelmeztetés, 36 fok körüli hőmérsékletek várhatóak az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelezése szerint.

Szombatra a mostani állás szerint akár 37 fokos hőségre is számítani lehet egyes helyeken. Vasárnap is hasonlóan meleg lesz, de aznap, és hétfőn már több helyen várhatók záporok, zivatarok. hétfőre néhány fokot visszaesik a hőmérséklet is.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.06.11.
Megnézve: 1306

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra