HIRDETÉS
HIRDETÉS

Székelyudvarhely ― Aranyozott áldoztató kehely, templomi csengő – Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjének liturgikus tárgyait mutatták be a Szent György-plébánián.

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába. Előbb Bukarestben tölt egy napot, majd június 1-jén a csíksomlyói hegynyeregben mutat be szentmisét, ezt követően pedig a moldvai Jászvásáron találkozik fiatalokkal és családokkal.

Június 2-án a pápa az erdélyi Balázsfalván avat boldoggá szentmise keretében hét román vértanú görögkatolikus püspököt. A vizitre a román hatóságok és a szervező római katolikus egyház hónapok óta készül.

A Román Államvasutak a látogatás idején megnöveli a járatok kapacitását, de pótjáratokat is indít azokon a szakaszokon, amelyek érintik a pápalátogatás főbb helyszíneit. Tanítási szünet lesz valamennyi oktatási intézményben május 31-én Bukarestben.

A döntést a főpolgármesteri hivatal operatív törzse hozta meg a rendőrség javaslatára. A látogatás napján egyébként kétezer rendőr lesz szolgálatban Bukarestben.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.05.25.
Megnézve: 808

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra