HIRDETÉS
HIRDETÉS

Meglepetéseket tartogat a hétvégi időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ma késő este elsősorban az ország északkeleti felében alakulhat ki néhol egy-egy zivatar kis méretű jég, intenzív csapadék és szélerősödés (50-65 km/h) kíséretében. Péntek délután az Északi-középhegység térségében és az ország keleti felében elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket kis méretű jég, intenzív csapadék és szélerősödés (50-65 km/h) kísérhet.

Pénteken északkeleten, keleten jobbára erősen felhős időre számíthatunk, míg másutt szakadozott, gomolyos jellegű felhőzet várható. A Dunántúl nyugati felén kissé felhős, napos idő ígérkezik. Keletebbre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de némi napsütés ott is lehet. Elsősorban a középső és keleti országrészben fordulhat elő csapadék, nagyobb számban ezen belül is keleten, ahol elszórtan zivatar is kialakulhat. Fokozatosan csillapodik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 22 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb, de fokozatosan enyhül az időjárás az egész országban.

Szombaton végre napos időre számíthatunk, csak a Dunától keletre várható elszórtan zápor, esetleg egy-egy zivatar. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. Kora nyárias meleg lesz, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Vasárnap sok napsütés lesz, tovább melegszik az idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.05.23.
Megnézve: 771

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra