HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az uniós élelmiszerbotrány - miszerint egyes tagállamokban bizonyos élelmiszerek más minőségűek, esetleg eltérő alapanyagokat tartalmaznak, - évek óta foglalkoztatja az embereket. Főleg azokat, akik jártak Nyugat-Európában, és ott megkóstoltak valamilyen terméket, ami esetleg itthon is kapható. A különbség néha elég meglepő...

A magyar hatóságok, de az uniós illetékesek is számos vizsgálatot végeztek már az élelmiszereken, most egy kiszivárgott irat szerint Brüsszel megtalálta a megoldást.

A Magyar Hang birtokába került egy bizottsági kutatásról szóló jelentés, amiből kiderül, hogy színkódokkal osztályoznák az élelmiszereket a csomagolás, és a beltartalom figyelembevételével.

Zöld színnel jelölnék azokat a termékeket, amelyeket minden uniós tagállamba ugyanolyan összetevőkből készítve árulnak, s amelyek csomagolása is mindenben megegyezik minden országban, a nyelv kivételével.
Sárga kóddal jelölnék azokat az élelmiszereket, amiknek az összetevői között kisebb eltérések vannak egyes országokban
Pirossal azokat, amelyek teljes mértékben eltérnek egyes tagállamokban.

Egyszóval, nem lesz egyforma minőségű az élelmiszer, hanem inkább megjelölik őket színnel, hogy különbözőek...

blikk.hu

Feltöltve: 2019.05.19.
Megnézve: 1508

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra