HIRDETÉS
HIRDETÉS

Washington/Budapest, 2019. május 13., hétfő (MTI) – Megkezdődött Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója hétfőn a washingtoni Fehér Házban.

Az amerikai politikus az M1 aktuális televízióban és a CNN amerikai hírtelevízióban is közvetített képsorok szerint az épület egyik bejáratánál személyesen fogadta a magyar kormányfőt, akivel kezet fogtak, üdvözölték a fotósokat, majd beléptek az épületbe, ahol megkezdődött a hozzávetőleg egyórásra tervezett megbeszélésük. A Fehér Ház a magyar miniszterelnök fogadásáról szóló múlt heti közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a két politikus tárgyalására Magyarország NATO-csatlakozásának huszadik évfordulója alkalmából kerül sor. A megbeszélésen az előzetes tájékoztatás szerint kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekre összpontosítanak.

A HVG idézte a két államférfi beszélgetéseinek részleteit:

„Jó munkát végeztél, biztonságban tartottad az országodat” – mondta Trump, aki szerint a magyar miniszterelnök kemény ember, akit tisztelnek az emberek, majd hozzátette: „Kicsit megismerjük egymást, beszélünk majd a kereskedelemről és sok más témáról. Remek időt fogunk együtt tölteni!”

Orbán ezután engedélyt kért a felszólalásra:

„Én is szólhatok pár szót?” – kérdezte, majd arról beszélt, milyen büszke az amerikai fejlődéshez hozzájárult magyarokra.

„Örülök, hogy ismét itt lehetek, és megint fiatal lehetek, hiszen 20 éve volt, hogy utoljára itt voltam” – mondta Orbán Viktor, aki dicsérte Trump migráció elleni harcát, amelyben egymást támogatják. Az amerikai elnök ezután további bókkal kedveskedett vendégének: szintén elismerte Orbánnak a kereszténység védelme érdekében tett lépéseit.blikk.hu

Feltöltve: 2019.05.13.
Megnézve: 1236

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra