HIRDETÉS
HIRDETÉS

Csütörtök óta a négy budapesti sürgősségi centrum közül három mondta le a sokszorosan sérült, életveszélyes állapotú betegek fogadását, írja a Népszava. A Honvédkórház a teljes hétvégére lemondta az ügyeletet, majd a Dél-pesti Centrumkórház és a János is megtette ugyanezt. Egyedül a Péterfy baleseti intézete működött.

A Népszava szerint a Honvédkórház után szombat éjszaka már a Dél-pesti Centrumkórház Merényi úton működő traumatológiája jelezte: oda se vigyenek több politraumatizált beteget a mentők, mert az intenzív ágyaik megteltek. Ezután pedig a Szent János Kórház közölte, hogy lemondja a további ügyeletet, mert már több mint fél tucat sürgős műtétjük volt.

Egy átlagos napon legalább 30 sokszorosan és súlyosan sérült, úgynevezett politraumatizált sérülthöz riasztják a mentőket. Azt nem tudni, hogy ezen a hétvégén mennyi súlyos sérülés történt. Az viszont biztos, hogy a négy centrumkórházban összesen 52 intenzív ágy van ezekre az esetekre, azonban szombat reggelre már csak öt volt szabad.

A Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium elismerte, hogy voltak ellátási gondok a Honvédkórházban. Mint írták, a sürgősségi-baleseti ellátás folyamatos. A hétvégére a III. progresszivitási szintű betegek ellátását mondta le a kórház, mert a Baleseti Sebészeti Osztály több orvosa is megbetegedett.

index.hu

Feltöltve: 2019.05.13.
Megnézve: 1185

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra