HIRDETÉS
HIRDETÉS

A hétfői Trump-Orbán találkozó előtt sor került egy másik találkozóra is: a Mindenki Magyarországa Mozgalom két elnökségi tagját, Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt fogadták Washingtonban az amerikai kormány külügyi képviselői, áll a mozgalom közösségi oldalán.

Szóba került Magyarország NATO tagsága, és a magyar-orosz kapcsolatok ügye. Márki-Zay Péter és Kész Zoltán aggodalmukat fejezték ki az orosz kémbank és a növekvő orosz befolyás miatt.

Márki-Zay Péter a találkozón kifejezte, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak. Márki-Zay Péter elmondta, hogy Orbán Viktor csak névleg bevándorlásellenes, valójában több tízezer migránst befogadott, ezek között bűnözők és Amerikában körözött arab terroristák is voltak.

Márki-Zay Péter kifejtette, hogy Magyarországnak nyugaton van a helye. Szorosabb EU partnerségre kell törekedni és jó kapcsolatra az USA-val. A közös katonai szövetség biztonsága miatt fontos, hogy Magyarország a természetes partnereivel törekedjen jó kapcsolatra, és ne Kínával és Oroszországgal.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom két vezetője részt vesz a German Marshall Fund kerekasztal-beszélgetésén, találkoznak a Helsinki Bizottsággal és meghívták őket a külügyminisztériumba is.

index.hu

Feltöltve: 2019.05.13.
Megnézve: 1172

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra