HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke a párt bevándorlásellenes turnéjának szigetvári állomásán kitért a kormányközeli média új vesszőparipájára is, miszerint Brüsszel kifogásokat fogalmazott meg a kormány családtámogatási programjával kapcsolatban. Bár az Európai Bizottság cáfolta, hogy bármilyen kifogásuk lenne a babaváró támogatással kapcsolatban, a Magyar Nemzet azóta is köti az ebet a karóhoz.

Kubatov most azonban sokkal keményebben fogalmazott, ugyanis az MTI közlése szerint a kormánypárt alelnöke az "Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!" címmel tartott lakossági fórum következőt mondta:

"Míg Brüsszel a magyar kormány babaváró támogatását mondvacsinált indokokkal akarja eltörölni, addig a migránskártyákat nyakló nélkül tízezreknek adják, ez ellen a kettős mérce ellen küzdünk."

Érdekes, hogy miközben még a témát a köztudatba bedobó Magyar Nemzet is jóval árnyaltabban fogalmazott a dologgal kapcsolatban, Kubatov már kategorikusan arról beszél, hogy Brüsszel el akarja törölni a gyermekvállalási hitelt.

Szombaton még Rétvári Bence is jóval finomabban fogalmazott a témával kapcsolatban:

Brüsszel az előzetes egyeztetési eljárásban kifogásolta a magyar kormány által bevezetni kívánt babaváró támogatás bankokon keresztüli folyósítását.

index.hu

Feltöltve: 2019.05.13.
Megnézve: 1135

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra