HIRDETÉS
HIRDETÉS

Magyar idő szerint 16 óra 15 perckor leszállt a Magyar Honvédség Dassault Falcon business jetje Washingtonban, a fedélzetén Orbán Viktor miniszterelnökkel, írja a hvg.hu.

Orbán magyar idő szerint 20 órakor, helyi idő szerint 14 órakor találkozik a Fehér Házban Donald Trumppal. A kétoldalú tárgyalás az amerikai elnök nyilvános naptárja szerint 45 perces lesz.

A hvg.hu hozzátette, hogy a kormányfő az elmúlt időszakban a Magyar Légierő tavaly beszerzett gépeivel, legtöbbször az egyik A319-essel utazott. Az a gép azonban nem tudott volna ekkora távolságot megtenni, ezért kellett a Falconok egyike.

2010-es megválasztása óta most először az amerikai elnökkel tárgyal Washingtonban Orbán Viktor. A Fehér Ház múlt keddi közleménye szerint a „régóta fennálló kapcsolatok elmélyítésének érdekében” tárgyalnak majd egyebek mellett kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekről. Emellett – mivel mindkét ország NATO-tag –, a nemzetekre rótt biztonsági felelősségről is szó lesz, és az ország csatlakozásának 20. évfordulójáról is megemlékeznek.

index.hu

Feltöltve: 2019.05.13.
Megnézve: 1099

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra