HIRDETÉS
HIRDETÉS

Frissítés: Olvasóink este hét után kezdték jelezni, hogy megjött a nyugdíjuk, ezek szerint a bankok a szokatlan időpont ellenére megoldották a jóváírást.

Nem csak az olvasóink jelezték, de a nyugdíjas családtagok, ismerősök gyors körbetelefonálása is megerősítette, hogy sok nyugdíjas nem kapta meg este hat óráig a járandóságát. A jogszabály szerint annak, aki bankszámlára kapja, a nyugdíjat minden hónap 12-én, vagy ha az hétvégére esik, az azt megelőző utolsó munkanapon kell folyósítani. Márpedig akinek a számláján a bankja ma koraestig nem írta jóvá a nyugdíj összegét, az hétfőig már biztosan nem jut a pénzéhez.

A történtekben az a furcsa, hogy az Államkincstár péntek délelőtt háromnegyed 11-kor azt közölte, hogy nincs fennakadás, és bár a nyugdíjakat technikai okok miatt pénteken írják jóvá,

a bankszámlára érkező nyugdíjakat az érintettek a mai nap folyamán megkapják.

Az ígéret elhamarkodottnak bizonyult, de arról sem közöltek semmit, hogy mi a késedelem oka.

A Portfolio.hu piaci forrásból úgy értesült: a MÁK véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg reggel a nyugdíjak. A MÁK nem erősítette meg, de nem is cáfolta értesülést. Lehetséges, hogy a nyugdíjutalások délután már meg is érkeztek a bankokba, csak az időszűke miatt ott már nem volt lehetséges azokat feldolgozni és jóváírni az egyéni folyószámlákon.

index.hu

Feltöltve: 2019.01.11.
Megnézve: 388

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra