HIRDETÉS
HIRDETÉS

A tegnapi, Magyarországot igazságtalanul megbüntető strasbourgi szavazás miatt tüntettek a mediterrán országban. Európa megmozdult.

A Sargentini-jelentés miatt a római magyar nagykövetség előtt tartott demonstrációt az Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia) nevű bevándorlásellenes párt (a „Fratelli d'Italia” egyébként az olasz himnusz kezdősora, innen a párt neve). A megmozdulásról egy felvételt is feltöltöttek a Facebookra, melyet a következő kiírással kommentáltak: „Az Ő oldalán állunk!”

Giorgia Meloni, a Fratelli d'Italia elnöke a videóban leszögezte:

Nem engedhetjük, hogy az iszlám bevegye Európát, és annak sem szabad teret engedni, hogy a tagállamok szuverenitása veszélybe kerüljön. Az Európai Unió nem léphet a Szovjetunió helyébe!

Nem Meloni volt az egyetlen olasz politikus, aki kiállt a magyar kormány mellett a Sargentini-jelentés körüli politika vita során. Matteo Salvini Ligájának EP-képviselői a szavazást megelőzően az európai nyilvánosság tudomására hozták, hogy a holland politikus jelentése ellen fognak majd szavazni.

Nem lehet népeket és szabadon választott kormányokat elítélni, főleg ha ellenőrizni akarják az ellenőrizetlen migrációt – írta ezzel összhangban az olasz belügyminiszter a Facebook-oldalán.

A Liga mellett a Hajrá Olaszország európai parlamenti képviselői is kijelentették az Európai Parlament tegnapi plenáris ülését megelőzően, nem fogják támogatni a Magyarországgal szembeni uniós fellépést. Olasz sajtóértesülések szerint Silvio Berlusconi, a párt elnöke ezt telefonon tudatta Orbán Viktorral.

origo.hu

Feltöltve: 2018.09.14.
Megnézve: 770

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra