HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az idei nyár legmelegebb hete kezdődött hétfőn. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki. Szerdán és csütörtökön lesz a legnagyobb forróság, 35 fokkal. A kánikulában kétszeresére nőtt a vízfogyasztás, a csatorna karbantartási munkálatokat pedig szünetelteti a vízmű. Az áramfogyasztás mintegy nyolc százalékkal nőtt, egy átlagos nyári naphoz képest.

A hőségben az átlagosnál több vizet használunk és fogyasztunk. Egy négyfős család napi szükséglete ilyenkor a kétszeresére nő. Az ivóvíz szolgáltatás korlátozására egyelőre nincs szükség, de a csatorna karbantartási munkákat a vízi közművek átmenetileg szüneteltetik az országban.

Bizonyos áruházak szerepelnek a katasztrófavédelem listáján, mint kijelölt hely. Ez azt jelenti, hogy ezekre a megjelölt helyekre bárki behúzódhat a kánikula elől, akár több órára is, anélkül, hogy vásárolna.

A klímák, ventilátorok, hűtők és fagyasztók használata miatt áramból is több fogy. Rekord idén nyáron még nem született, de a villamosenergia hálózat csúcsterhelése tapasztalható. Jelenleg átlagosan napi 6 ezer megawattal működik a rendszer.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán jelentette be, hogy a mostani lehet az idei év legmelegebb hete. Azt írják, hogy szerdától a hőmérséklet még tovább emelkedik és eléri majd 35 fokot. Az sem kizárt, hogy helyenként majd 36 fok fölötti értékeket mérnek.

hirado.hu

Feltöltve: 2018.08.06.
Megnézve: 634

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra