HIRDETÉS
HIRDETÉS

Két ember meghalt, és legkevesebb 80-an megsérültek az olaszországi Bolognában ahol egy baleset óriási robbanást idézett elő. Egy tartálykocsi ütközött több autónak a sztráda egyik hídján. A robbanástól beomlott az útszakasz egy része, és felgyulladtak a híd alatt parkoló kocsik is. A lángok több tízméteresek voltak, sokakat a szétrepülő üvegszilánkok sebesítettek meg. Csaknem 100 tűzoltó dolgozott a tűz eloltásán: még őket is megviselte amit láttak.

Sűrű, fekete füst szállt fel az autópályáról Bolognában egy baleset után. Majd hirtelen egy óriási robbanás következett. A lángcsóvák több tíz méterre csaptak fel, a hatalmas erejű detonációt az egész városban látni és hallani is lehetett. A közeli házak és járművek ablakai betörtek, több tucat embert sebesítettek meg a szétrepülő üvegszilánkok.

A környéket sűrű füst borította be. Sokan próbálták mobiltelefonjaikkal felvenni a sokkoló látványt, de közben újabb, még nagyobb robbanások történtek.

A robbanás-sorozatot a reptérhez közeli autópályahídon történt közúti baleset indította el. Egy üzemanyaggal megtöltött tartálykocsi és egy autószállító ütközött össze. Ez okozta az első detonációt.

A híd beszakadt, a szétrepülő lángoktól pedig a közeli autókereskedésekben több jármű is felgyulladt, valóságos láncreakciót elindítva újabb és újabb kocsik robbantak fel.

A hatóságok már az első detonáció után nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. Sokkoló látvány fogadta őket. A híd egy szakasza beomlott, a tartálykocsit teljesen szétfeszítette a robbanás. Olyan látvány volt mintha egy hatalmas konzervnyitóval felvágták volna a tartályt, majd kifordították volna.

A tűzoltók több óráig küzdöttek a lángokkal, végül helikopterek segítségével sikerült megfékezniük a tüzet. A rendőrség egyelőre viszgálja, hogy mi okozta a balesetet, illetve azt is, hogy mitől gyulladhattak ki szinte azonnal az összeütköző járművek.

hirado.hu

Feltöltve: 2018.08.06.
Megnézve: 649

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra