HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az oroszországi foci-vb utolsó negyeddöntője büntetőpárbajban dőlt el, melyet a horvátok 3-2-re nyertek a 2-2-es végeredmény után az oroszok ellen. A horvát válogatott így 1998 óta először lesz újra ott az elődöntőkben.

A Szocsiban rendezett találkozón meglepetésre a házigazdák szereztek vezetést 31 perc elteltével Gyenyisz Cserisev 20 méterről megeresztett bombájával, de nyolc percre rá jött a válasz, szép horvát akció végén Andrej Kramaric bólintott hat méterről a kapuba.

A második játékrészben nem láthattunk gólt, a kezdeményezőbb horvátok Ivan Perisic révén nagy helyzetben csak a kapufát tudták csak eltalálni a 60. percben.

Jöhetett így a hosszabbítás, melynek 101. percében egy szöglet után Domagoj Vida fejese talált utat a hálóba. Volt azonban még fordulat a mérkőzésben: a 115. percben a csereként beálló Alan Dzagoev szabadrúgása után Mário Fernandes fejesével egalizáltak a házigazdák.

Akárcsak a nyolcaddöntőkben tehát, a csapatok újra a büntetőkre bízták a döntést. Rögtön az első próbálkozást Fjodor Szmolov elhibázta, ám a második körben Mateo Kovacic is rontott a túloldalon. A harmadik kör aztán Fernandes borzalmas büntetőjével indult, csúnyán mellélőtt az egyenlítő találat szerzője. Luka Modric berúgta a maga büntetőjét, így újra előnybe kerültek a horvátok. Végül az utolsó körben Ivan Rakitic lőtte tovább délkeleti szomszédainkat, csakúgy, mint Dánia ellen.

A horvátok szerda este csapnak majd össze az angol válogatottal a döntőbe kerülésért.

blikk.hu

Feltöltve: 2018.07.08.
Megnézve: 422

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra