HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hiába volt Lyonban a döntő, hiába játszott kvázi hazai pályán a Marseille, az Atlético Madrid nyerte meg a 2017/18-as Európa Ligát. Ez volt a spanyol csapat harmadik EL-sikere az elmúlt nyolc évben. Olympique de Marseille – Atletico Madrid 0–3.

A Marseille kezdte jobban a meccset, szépen, bátran, magabiztosan játszottak és rögtön a negyedik percben megszerezhették volna a vezetést. Dimitri Payet zseniális passzát azonban Germain olyan csúnyán mellé lőtte a 16-os közepéből, hogy rossz volt nézni. Ezzel együtt a franciák voltak a jobbak, de a 21. percben a kapus Mandanda kirúgása csúnyán elpattant a védőjétől, a lesipuskás Antoine Griezmann pedig nem hibázott: 1-0 a spanyoloknak.

Ez még nem törte meg a Marseille-t, a szerencsétlen bekapott gólt leszámítva a franciák irányították a találkozót. A 32. percben azonban megsérült a csapatkapitány Payet, a könnyeivel küszködő 31 éves középpályás nélkül pedig összeomlott a francia csapat.

Az Atlético ugyanakkor nem erőltette meg magát, csak elvétve tévedt a Marseille 16-ának közelébe. Azonban ez is elég volt a boldogsághoz, a Marseille megint szerencsétlenkedett a saját térfelén és egy elveszített labda után Griezmann megint betalált.

0-2-nél már abszolút nem maradt semmi izgalom a találkozón, pedig ekkor még csak a 49. percben jártunk. A spanyolok nem erőltették meg magukat, ölték a játékot és figyeltek a védekezésre, a franciákat pedig mintha egyedül az éltette volna, hogy lehetőleg minél több Atléti-játékost telibe találjanak a labdával. A szélről beívelgetősdi nagyon nem jött be, ennek ellenére nem tudott vagy akart váltani Rudi Garcia, így pedig esélye sem volt a csapatának.

A 80. percig csendben csordogált az amúgy nem túl színvonalas mérkőzés, a játékosok leginkább egymás aprításával voltak elfoglalva, majd a csereként beálló Konstantinos Mitroglou óriási kapufát fejelt. Még ennyi szerencséje sem volt a Marseille-nek, pedig egy talált gól akár még izgalmassá is tehette volna a hajrát.

Francia gól így nem született, az Atlético viszont még szerzett egyet a 89. percben Gabi révén, beállítva ezzel a 0-3-as végeredményt. Tovább tart tehát Spanyolország uralma az európai kupákban, 2014 óta ugyanis a kilenc megszerezhető trófeából nyolcat spanyol csapat vitt haza.

index.hu

Feltöltve: 2018.05.16.
Megnézve: 814

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra