HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tüntetést tartanak "Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért" címen ma Budapesten.

Cikkünk folyamatosan frissül...

Frissítés 20:50 - Pár százan még álldogálnak a Kossuth téren, viszont a tömeg nagy része elindult, jelentősebb hányaduk az Oktogon felé tart, a hivatalos "afterpartyra".

Frissítés 20:34 - Gulyás Balázs hivatalosan bejelentette a tüntetés végét. "Menjetek békével" - mondta, majd folytatódott az "új választást" skandálása.

Az Alkotmány utca felé közben elkezdett a tömeg lassan elszivárogni.

Frissítés 20:27 - A beszédek alatt a tömeg égbe tartott telefonokkal és lámpákkal fejezi ki, hogy összefogásra van szükség ellenzéki oldalon. Egy Fideszes jelölttel szemben egy ellenzéki politikus álljon.

Közben azt skandálja a tömeg, hogy "Mi vagyunk a többség!".

A beszédek végén a Himnuszt és az EU himnuszát, az Örömódát kezdik el játszani a hangszórókból, a tömeg velük énekel.

Frissítés 19:58 - Gulyás Balázs műsorvezető beszél arról, hogy új választást akarnak, majd azzal folytatja, hogy jövő hét szombat este 6-ra új tüntetést hirdetnek meg. "Új és tisztességes választást akarunk, békésen és tömegesen figyelmeztetjük erre a kormányt" - mondja, miközben a tömeg az "új választást" skandálja.

Frissítés 19:39 - Elkezdődtek a Kossuth téren a beszédek, Lányi Örs az első felszólaló.

Frissítés 19:19 - A szervezők arról beszélnek, hogy százezres a tömeg. Arra kérnek minden Kossuth térre érkezőt, hogy szorítsanak helyet az érkezőknek, mert különben nem fognak semmit hallani a beszédekből.

Frissítés 19:10 - A Kossuth téren továbbra is gyűlik a tömeg. A hangosbemondón azt mondták, hogy a sor vége még az Operánál van.

Kivetítőkön Bödőcs Tibor videóit vetítik, melyen a miniszterelnököt és az aktuális politikai helyzetet figurázza ki a humorista.

Frissítés 18:52 - Megérkezett a tömeg a Kossuth térre.

Frissítés 18:44 - A tüntető tömeg eleje megérkezett a Kossuth térre, a demonstrálók sorának vége azonban még mindig az Andrássy úton van.

Frissítés 18:27 - A londoni magyarok is szimpátiatüntetést szerveztek, ott 300-an gyűltek össze. Az Index által közölt videó Londonból:A Westminster közelében kb. 300 magyar tüntet Stop Viktátor címmel. A Facebookon szervezett esemény célja, hogy együttérzést fejezzenek ki a Magyarországon élőkkel szemben és új választást követeljenek. "Én is migráns vagyok, de Nagy-Britannia többet adott nekem, mint a saját hazám, és nem arról van szó, hogy a hazám nem szeret" - mondta beszédében Borbély Gábor szervező.

Frissítés 18:24 - A tüntetésről nem fognak olyan szép drónfelvételek készülni, mint a Fidesz Békemenetéről, ugyanis légtérzár van érvényben.

Időközben a tüntető tömeg eleje már az Arany János utcánál jár, vége még mindig az Oktogonnál.

Frissítés 18:14 - Folyamatosan érkeznek még az emberek, miközben a tömeg eleje már úton van a Kossuth tér felé.

Frissítés 18:03 - A 24.hu azt írja, az egyik hangos tüntető nem erőszakkal oldaná meg a dolgokat, csak azt akarja, hogy "romoljon el a felcsúti kisvasút".

Közben a vonuló tömeg a tüntetés szlogenjét - "Mi vagyunk a többség!" - skandálja.

Frissítés 17:56 - A helyszínen tartózkodó tudósítónk elmondása szerint akkora a tömeg, hogy nem bírják a mobilhálózatok és alig van térerő.

A tüntetők közben megindultak a Kossuth tér felé.

Javítás 17:54 - Kunhalmi csak a színpadra lép, beszédet nem mond.

Frissítés 17:45 - Hatalmas a tömeg az Oktogonon, rendőri jelenléttel próbálják terelni az embereket.

A demonstrálók 17:30-tól az Operától vonulnak majd a Kossuth térre. Követeléseik között szerepel a szavazatok újraszámlálása, a szabad sajtó és a pártatlan közmédia, új választási törvény és egy többségért kiálló ellenzék. A Facebook-eseménynél közel százezer ember jelezte érdeklődését, több tízezren azt is jelezték, hogy ott lesznek.

A tömeg már most hatalmas az Operánál és az Oktogonnál is, előbbi helyszínen folyamatosan zúg a "mocskos Fidesz" és az "Orbán takarodj" a tömegből.

A héten bezárt Magyar Nemzet szamizdat lapszámokkal készült a tüntetésre, délután pedig gyertyagyújtással demonstráltak a lap mellett. A mostani kiadványokból bárki szabadon vehet a tüntetésen.

Gyurcsány Ferenc, a Momentum, a Jobbik és az LMP is részt vesz a tüntetésen, viszont csak mint civilek, a tömeg tagjaiként.

blikk.hu

Feltöltve: 2018.04.14.
Megnézve: 511

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra