HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön foglalkoztatási programjában részt vevő egyik fogvatartott, Jakab István péntek délben munkavégzésének helyszínéről megszökött - közölte a BVOP.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal elkezdte a 36 éves, 165 centis, vékony testalkatú férfit keresni, jelenleg is nagy erőkkel tart a hajtóvadászat.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított. Kérik, hogy aki a mellékelt képen látható, szökésben lévő fogvatartottat látja, vagy róla bármilyen információval rendelkezik, haladéktalanul jelezze a 112-es, ingyenesen hívható telefonszámon.

A Kisalföld szerint utoljára a Szent Mihály temető környékén látták Jakab Istvánt. Az autósoknak a főútvonalakon is számítaniuk kell arra, hogy megállítják őket.

Frissítés: A BvOP késő délután azt közölte, hogy a belső vizsgálat elsődleges megállapításai alapján "felmerült a személyi állomány több tagjának felelőssége". A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az esetet követően azonnal a helyszínre sietett és tájékozódott az eset körülményeiről. "A fegyelmi eljárás lefolytatását a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága magához vonta és a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, valamint 3 fő munkáltatási felügyelőt és 1 fő biztonsági felügyelőt beosztásából az országos parancsnok azonnali hatállyal felfüggesztette", írták.

index.hu

Feltöltve: 2018.01.12.
Megnézve: 477

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra