HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hadházy Ákos az utóbbi időszakban leginkább azzal tűnt ki a nyilvánosságban, hogy támadást intézett a nemzeti konzultáció és a nemzeti konzultációban részt vevők ellen. Mint ismert, az LMP társelnöke nem mondott igazat a konzultációs íveket visszaküldők számával kapcsolatban, és igyekezett kiforgatni azt a tényt, hogy a konzultációban való részvétel rekordot ért el. Az Origó Hadházy korábbi, a bevándorlással és a kerítéssel kapcsolatos nyilatkozatait felkutatva arra a következtetésre jutott, hogy a politikus hazugságai nem új keletűek: a többi baloldali politikushoz hasonlóan ő sem ismerte fel a migráció problémáját, illetve a kerítés létjogosultságát. És összevissza hazudozott. Egyvalamiről nem szívesen beszél: zavaros földügyeiről, korrupciós botrányairól. Igaz, arról meg szívesen locsogott, hogy magát zöldpártinak nevező politikusként egy különösen környezetszennyező és persze drága hobbija van, a repülőgépvezetés.

Úgy tűnik, az utóbbi hónapokban Hadházy Ákos az LMP-s társelnöke azt tartja egyetlen feladatának, hogy a bevándorlásról és nemzeti konzultációról hazudjon. Számtalan sajtótájékoztatón, vagy éppen médiaszereplései során ismételte el azt az állítását, amely szerint nem konzultáltak annyian (2,3 millió) a Soros-tervről, mint amennyiről a kormány beszél. Hadházy többször is belebukott ezekbe a hazugságaiba, ezt megelégelve pedig a kormány végül beperelte az LMP társelnökét.

Hadházy Ákos összevissza beszéde persze nem új a migráció témájában: ahogyan a többi baloldali politikus, ő sem észlelte idejében a veszély méretét, nyilatkozataiban kisebbíteni, jelentékteleníteni igyekezett azt.

Mi sem bizonyítja jobban Hadházy éleslátását, mint az, hogy a bevándorlási válság csúcsán tévedésnek minősítette, hogy a bevándorlás lenne a legnagyobb probléma: „Én azt gondolom, ha itt az előbb ugye beszéltek a kerítésről, beszéltek a bevándorlókról, sok szó hallatszik most, azt gondolom, ha elhisszük azt, hogy Magyarország jövője ezeknek az embereknek a kezében van, akik itt a kerítésen bejönnek, és ez a legnagyobb probléma... nagy probléma egyébként, persze, hogy nagy probléma, de ha elhisszük azt, akkor nagyot tévedünk.

Mindez a Simicska Lajos-féle Hír TV Magyarország Élőben című műsorában hangzott el 2015. 07. 22-én.

Alig egy hónappal később (2015.08.11.) már az ATV-n viccelődött sajátos módon az ország biztonságát szavatoló déli határkerítésről. Azt fejtegette, hogy nem a határra, hanem fideszes politikusok köré kellene kerítést húzni, mert ők a veszélyesek, nem a migránsok.

Hadházynak később sem sikerült felvennie a fonalat, és többször is kiderült, hogy egészen egyszerűen nem látja át az illegális migráció okozta kockázatokat. A bevándorlási szabályok szigorításával sem értett egyet, a magyarok biztonságát szavatoló egyik törvényt idén februárban egyszerűen görénységnek minősítette: „Ez a törvény egy görény törvény, (...) csak arra való, hogy eltereljék a figyelmet a valódi problémákról."

Tavaly december közepén, a Magyarul Balóval c. műsorban is annak a véleményének adott hangot, hogy a konzultáció kérdései „butaságok". Hadházy Ákos a Soros-tervvel kapcsolatos konzultációról és a Brüsszellel való tárgyalásról így fogalmazott a műsorban: „Ha csak megnézzük ezeket a kérdéseket, amiket itt fölvettek, ahol nyilvánvaló olyan kérdések voltak, hogy gyakorlatilag csak nemmel lehet válaszolni, és nyilvánvaló butaságok voltak, hogy Soros azt akarja, hogy kilencmillió forintot fizessünk minden menekültnek.
Ha egy ilyen komolytalan partnerként megy oda az ember, akkor ezt senki nem fogja komolyan venni." Az LMP társelnöke végül azzal koronázta meg a bevándorlás témájában végzett ámokfutását, hogy az egész bevándorlást, illegális migrációt és az emiatt indított konzultációt „kitalációnak" nevezte a Simicska-féle Lánchíd Rádióban, ugyancsak december közepén.

Ezt a sorozatot elégelte meg a kormány, és jelentette be tavaly év végén, hogy feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt. A lépést azzal indokolták, hogy Hadházy Ákos valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra. Magyarul: hazudott.

Hadházy Ákos, a repülésmániás zöldpolitikus zavaros földbotrányairól, korrupciós ügyeiről sokat írtunk az Origón, ezeket itt, és itt, és itt olvashatja el.

origo.hu

Feltöltve: 2018.01.10.
Megnézve: 471

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra