HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Posta eddig kitartóan azt állította, hogy ezúttal felkészült a karácsonyi megnövekedett forgalomra, és idén nem terveznek teljesen összeomlani, mint mondjuk tavaly. Miközben nem egy valóságtól elrugaszkodott feltételezés, hogy a csomagforgalom még a tavalyinál is nagyobb lesz.

Nos, most kijött a Posta honlapján a felkészülés egyik fontos eleme. Eszerint
ne adjanak fel annyi csomagot az emberek, és akkor nem lesz túl nagy forgalom , ennyi az egész.

Pontosabban viharos gyorsasággal csomagküldési limitet vezettek be.

November 15-től ismeretlen ideig egy mezei ügyfél naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhat fel, többet semmiképp sem. A Posta közleménye szerint az egyedi és extra csomagok kézbesítése is szünetel. A változtatás a 2 méternél hosszabb, illetve összméretben 3 méternél nagyobb küldeményeket, raklap esetén pedig az 1,6 méternél hosszabb, 1,2 méternél szélesebb és 1,8 méternél magasabb küldeményeket érinti.

A kormány már kitalálta, hogyan szedjen be pénzt az ágazatból, de a rendszer hiányos. December 1-ig kéne bekötni a gépeket a NAV-hoz, tender van, eszköz még nincs, de Tiborcz közeléből mintha lenne.

Éppen ezért, ha sok küldeményt tervez karácsonykor szeretteinek, rokonainak, barátainak küldeni, akkor az egész családot el kell vinni sorakoztatni a postára. Vagy több napon keresztül kell egyedül sorakoznia. Esetleg belenyugszik, hogy nem kéne annyi feladattal terhelnie a Postát, biztos van elég dolguk mostanában az alapfeladatuk ellátásán kívül is.

Frissítés: A Posta az MTI-n keresztül még egy körben viccelt egyet. Nekik elárulták, hogy tényleg korlátozzák a feladható csomagok számát a felkészülés részeként, de
a kiírásuk is félreérthető lett,

és a limitet csak a nem velük szerződött cégekre szánták. Magánszemélyeket nem akarnak korlátozni, hiába van még délután fél ötkor is az a szöveg kiírva náluk, hogy a korlátozás minden "nem szerződéses ügyfelüket" érinti.

Azt viszont mindenki izgatottan várhatja, hogy ha már egy hónapja felkészült a Posta és a NAV is a karácsonyi forgalomra, aztán bemondják a forgalomkorlátozást, akkor milyen felkészülési terveik lehetnek a későbbiekre nézve. Azt pedig remélhetőleg soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha még csak fel se készülnek a viszonylag jól tervezhető, minden évben fix időpontban érkező karácsonyra.

index.hu

Feltöltve: 2017.11.11.
Megnézve: 454

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra