HIRDETÉS
HIRDETÉS

Keddtől csütörtökig fokozottan ellenőrzik a fővárosban a motorosokat és a kerékpárosokat. A rendőrök kiemelten figyelik azokat az útvonalakat, ahol korábban többször történt biciklis vagy motoros baleset.

Kerékpárlámpa és fék nélkül – az utóbbi hónapokban ilyen biciklizőt is megállítottak a rendőrök Budapesten. Nem csak a biztonsági eszközök meglétét és működését fogják azonban a kerékpárosoknál és motorosoknál ellenőrizni – mondta a Krónikának Szécsi Tibor, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési és Közlekedési Osztályának vezetője.

– Mindkét kategóriánál lesz egy ittasság-ellenőrzés. Azért van rá szükség, mert a fővárosban éjszaka és nappal is egyre több ittas kerékpárossal találkozunk. Az éjszakai ellenőrzéseknél minden második kerékpáros ittas – fejtette ki a főosztályvezető.

Szécsi Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy Budapesten a balesetek csaknem fele motorral történik. Hozzátette: ennek az az oka, hogy sokan tapasztalat nélkül ülnek fel a nagyteljesítményű járművekre.

– Az a legrosszabb, amikor a gyakorlattal nem rendelkező motorkerékpárosok még a szabályokat is megszegik: gyorsabban mennek a megengedettnél és nem veszik fel a bukósisakot sem – részletezte.

Bárhol ellenőrizhetnek a fővárosban, de különösen odafigyelnek azokra a pontokra, ahol korábban több volt a motoros vagy a kerékpáros baleset.

hirado

Feltöltve: 2013.07.16.
Megnézve: 2961

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra