HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ekkora összegre becsülte a szakértő a lehetséges bevételt - a Michael Jackson édesanyja által indított perben.

Michael Jackson egymilliárd dollárt (223 milliárd forintot) vagy akár többet is kereshetett volna, ha nem hiúsul meg halálával a tervezett világ körüli koncertturné, majd megtartja azt követő Las Vegas-i előadásokat - állította egy szakértő a Jackson édesanyja által a koncertszervező cég ellen indított per hétfői tárgyalási napján.

Arthur Erk könyvvizsgáló, aki zenészek jogdíjainak auditálásával foglalkozik, arról beszélt az esküdtek előtt, hogy amennyiben Jackson This Is It elnevezésű turnéjának előadásaira drágább jegyeket kínálnak, akár 1,5 milliárd dollárra is rúghatott volna a bevétel. A szakember elmondta, hogy számításait konzervatív becslésre alapozta. Mint hozzátette: ha Jacksonnak hosszabb élet adatik, 37 hónapos, 260 koncertből álló turnét teljesíthetett volna.

Az alperes AEG Live koncertszervező ügyvédje, Sabina Strong vitatta a szakértő állítását arra hivatkozva, hogy Jackson pályáján addig sohasem volt példa ilyen hosszú turnéra, ráadásul a This Is It előtt több mint egy évtizedig nem is turnézott. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a sztár meglehetősen költekező életet élt.

A szakember tanúvallomásával Jackson bevételi lehetőségeit akarták demonstrálni az esküdtek előtt a Katherine Jackson által indított perben, amelyben az 50 esztendősen elhunyt zenész édesanyja, gyermekeinek gyámja az AEG Live felelősségét akarja bizonyítani Jackson tragikus halálában.

Katherine Jackson szerint ugyanis a koncertszervező gondatlanul választotta ki Jackson orvosát, aki a turnéra való felkészülés során kezelte. Egy korábbi büntetőperben bebizonyosodott, hogy az énekes halálát az orvos, Conrad Murray gondatlansága okozta, amiért jelenleg börtönbüntetését tölti.

Amennyiben az esküdtek felelősnek találják az AEG Live céget Jackson halálában, azt is meg kell majd állapítaniuk, mekkora kártérítéssel tartozik a koncertszervező a zenész örököseinek.

hirado

Feltöltve: 2013.07.16.
Megnézve: 2731

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra