HIRDETÉS
HIRDETÉS

Csütörtökön hidegfront vonul át az ország felett, amely a felhők mellett záporokat, zivatarokat is hozhat, főleg keleten, északkeleten. Három északkeleti megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A front előtt, és ahhoz kapcsolódva több helyen fordul elő zivatar. Intenzívebb, vagy heves zivatar nagyobb eséllyel az Északi-középhegység keleti felén és az Észak-Alföldön lehet, kisebb eséllyel pedig az Alföld déli felén és a Dunántúl nyugati, déli részén.

Főleg az Alföldön esik
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében azt írta: szerda este és éjszaka főként az Alföldön, annak is elsősorban a délkeleti részén fordulhat elő gyenge, mérsékelt intenzitású zivatar. A lassan mozgó zivatarból kis területen 20-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, zivatar közelében előfordulhat erős, viharos széllökés is.

A heves zivatarokat óránként 90 kilométeres sebességnél erősebb széllökés, és 2-3 centimétert meghaladó jég kísérheti. Felhőszakadás is előfordulhat, amelyben rövid idő alatt helyenként 30 milliméternél több csapadék hullhat.

index

Feltöltve: 2013.07.10.
Megnézve: 4563

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra