HIRDETÉS
HIRDETÉS

A város életét felforgatják ugyan a bulizó fiatalok, de az idegenforgalmi adóból és bérleti díjakból komoly beruházások végezhetők el.

Több tízmillió forintos bevételt jelent Zamárdinak a Balaton Sound fesztivál. A város életét ugyan erre a hétvégére teljesen felforgatják a bulizó fiatalok, de az ilyenkor befolyó idegenforgalmi adóból és bérleti díjakból később komoly beruházásokat tudnak elvégezni.

A környéken már hónapokkal a fesztivál előtt minden szálláshely elkelt, Zamárdiban ilyenkor az állandó lakosság több mint tízszerese fordul meg. A szabad strandon szinte egy tűt sem lehet leejteni, és egymást érik a sátrak a kempingben is, a több mint négyhektáros terület pillanatok alatt megtelt, aki jó helyet akart, annak sietnie kellett. A szállodák is tömve vannak, és teltház van a magánszállók többségnél is, van, aki még sátorhelyet is kínál a kertjében. Ebben a négy napban az is ki tudja adni a szobáit, aki év közben nem, ebből pedig a város is profitál.

A fesztivál jó reklám Zamárdinak, az idegenforgalmi adó és a bérleti díj pedig hatalmas bevétel, az önkormányzat csaknem 60 millió forinttal lesz ilyenkor gazdagabb, a pénzt pedig a település fejlesztésére költenek – mondta el a Híradónak Csákovics Gyula polgármester. Ez a bevétel segít olyan beruházások megvalósításában, amilyen például a legutóbbi, 30 milliós nagyságrendű útrekonstrukció volt. Ezt teljesen önállóan valósitották meg, de a városrehabilitácios pályázatuknál sem kellett az önerő biztosításához hitelhez folyamodniuk.

A 2700 fős Zamárdiban ebben a négy napban több mint 100 ezren fordulnak meg. A rendőrség és a közterület-felügyelet ezért nagyobb létszámban van jelen a fesztivál alatt. A Balaton Sound felett tájékozódott például a rendezvény biztosításáért felelős rendőri vezető, Siófok nemrég kinevezett rendőrkapitánya, Király Richárd rendőr alezredes is.

hirado

Feltöltve: 2013.07.13.
Megnézve: 2929

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra