HIRDETÉS
HIRDETÉS

A rendőrség elfogatóparancsot adott Somogyi Ábel ellen, aki a gyanús szerint csütörtök este három lövést adott le a Móricz Zsigmond körtér egyik vendéglátóhelyén, majd elmenekült – olvashatóa rendőrség honlapján.

A lövöldözés során nem sérült meg senki. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki a menekülő Somogyi ellen. Az ügyben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt indult eljárás.

A rendőrség kéri, hogy aki a szökésben lévő Somogyit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-30-444-6218 telefonszámot, vagy az ismert 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét. A BRFK azt is kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, ne próbálja meg feltartóztatni vagy elfogni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság péntek hajnalban még csak annyit közölt, hogy egy férfi több lövést leadott a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és egy ottani gyorsétteremben. A férfi a téren a levegőbe, majd a gyorsétteremben a mennyezetbe lőtt, és ismeretlen helyre távozott.

Elsőként az MTI számolt be arról, hogy a lövöldöző az a 26 éves Somogyi Ábel lehet, akit májusban első fokon két és fél évbörtönbüntetésre ítél a Fővárosi Törvényszék egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt. Az MTI sezrint a férfi a személyes tárgyait a helyszínen hagyta.

A férfi eljárás során egy év nyolc hónapot töltött előzetes letartóztatásban, illetve az igazságügyi elmemegfigyelő intézetben, ám 2011 novemberében kiengedték. Futó Barnabás, a férfi ügyvédje akkor az Indexnek azt mondta, a Fővárosi Ítélőtábla azért helyezte szabadlábra védencét, mert "semmiféle bizonyíték nincs a bűnismétlés veszélyére".

Forrás: index.hu

Feltöltve: 2013.08.16.
Megnézve: 2181

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra