HIRDETÉS
HIRDETÉS

Demonstrációsorozatba kezdenek a fővárosi közművállalatok szakszervezetei április 13-a után, ha addig nem sikerül megállapodni a béremelésben a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattal - jelentették be az akciót szervező szakszervezetek csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Az akcióhoz eddig a Főkert Zrt., a Fővárosi Kéményseprőipari Kft., a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a BKV egyes szakszervezetei és a - már nem fővárosi tulajdonú - Főgáznál működő érdekvédelem csatlakozott.

A Fővárosi Önkormányzat bejárata előtt tartott eseményen a Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) elnöke hangsúlyozta: elsősorban tárgyalni szeretnének a mintegy 20 ezer embert foglalkoztató közműcégek tulajdonosaival. Ha "nem mozdulnak el" a vállalatok üzleti terveiben jelenleg megfogalmazott 0 százalékos bérajánlásról, akkor más eszközöket is igénybe vesznek a hatékony érdekérvényesítésre - tette hozzá.

MTI

Feltöltve: 2015.04.02.
Megnézve: 1120

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra