HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az agressziót ki kell gyomlálni az emberi fajból, mert "félő, hogy valamennyiünket elpusztít" - erre figyelmeztetett a világhírű elméleti fizikus, Stephen Hawking, hozzátéve, hogy az űr meghódítása viszont megmentheti az emberiséget.

A rendezvényen elhangzott kérdésre válaszolva fejtette ki nézeteit a jövőről és arról, hogy szerinte milyen változásra lenne szüksége az emberiségnek. "Az az emberi vonás, amin leginkább változtatnék, az agresszió. A barlanglakó ősemberek korában ez előnyt adhatott a túléléshez, a több élelem, élettér vagy egy társ megszerzéséhez, akivel utódot lehetett nemzeni, de manapság félő, hogy mindannyiunkat elpusztít" - fogalmazta meg.

Hawking a londoni tudományos múzeum egyik rendezvényén arról beszélt, hogy a jövő emberisége az űr felfedezésétől függ, és azt jósolta, egy nap más planétákat is meghódítunk.

Hawking hangoztatta, egy nagy atomháború a civilizáció és akár az emberi faj végét okozhatja, és kiemelte, szerinte az empátiára van a legnagyobb szükség, ami segít a békés és szeretetteljes együttélésben.

Az űrutazás lehet az emberiség "életbiztosítása", és létkérdés, hogy folytatódjék, mert a más bolygókon való letelepedéssel megelőzhető az emberiség eltűnése - hívta fel a figyelmet.

hirado

Feltöltve: 2015.02.21.
Megnézve: 1302

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra