HIRDETÉS
HIRDETÉS

Őrizetbe vettek a washingtoni Fehér Ház közelében egy iowai férfit, akinek autójában egy vadászfegyvert és lőszert találtak - közölte szerdán az elnök biztonságáért felelős Secret Service.

A 41 éves Renae Kapheimet az elnöki rezidenciától egy utcasaroknyira vonták kérdőre a szolgálat egyenruhás tagjai. A férfi - a The New York Times című napilap hivatalos forrásból származó értesülése szerint - azt állította, hogy valaki azt mondta neki: el kell mennie a Fehér Házhoz, ezért el is vezetett az amerikai fővárosba az Iowa állambeli Davenportból. (A két város közötti távolság mintegy 1400 kilométer.)

A Secret Service emberei úgy érezték, hogy valami nincs rendjén, ezért átkutatták Kapheim kocsiját, amit ő nem ellenzett. A puska és a lőszer a csomagtartóban volt.

Kapheim ellen illegális fegyver birtoklása miatt vádat emeltek. Az incidens nagyjából egy időben történt azzal, hogy Joseph Clany, a Secret Service ideiglenes igazgatója beszámolt a képviselőház igazságügyi bizottságának arról, hogy több kínos incidenst követően hogyan kíván javítani a szolgálat morálján és hatékonyságán.

Clancy elődje, Julia Pierson - a Secret Service első női vezetője - lemondott, miután egy Omar Gonzalez nevű férfinak szeptember 19-én a kerítésen átlendülve sikerült bejutnia a Fehér Házba, és mert a Secret Service egyéb malőrök sorozatát követte el az elnök és családja testi épségének biztosítása közben.

hirado

Feltöltve: 2014.11.20.
Megnézve: 1338

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra