HIRDETÉS
Szex riport.
 
HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Szex miatt halnak a férfiak

A férfiak nőkért folytatott versenye, illetve az a kényszer, hogy vonzóak legyenek a nők szemében, merész, veszélyekkel tarkított stratégiák alkalmazására késztet - számoltak be kutatásukat összegezve a Michigani Egyetem Daniel Kruger vezette kutatói. A vetélkedés élettanilag és a magatartást illetően is kockázatokat rejt, ami nagyobb arányú halálozáshoz vezet.

„Minél kiélezettebb a pártalálási verseny, annál nagyobb a halandóság a férfiak körében" - mutatott rá Kruger. Közlése szerint alapvetően két tényező felelős a reprodukciós verseny miatti nagyobb kockázatokért.

Az első az egy időben több nővel folytatott kapcsolat. Ez az emberen kívül más fajoknál is megfigyelhető. Az embereknél a különböző kultúrák eltérően kezelik a poligámia kérdését, a michigani szakemberek szerint minél kiterjedtebb ez a gyakorlat, annál magasabb a férfihalandóság aránya. Az ilyen társadalmakban a domináns férfiak szinte bármelyik nőt megkaphatják, a versenyben lemaradó férfitársaknak viszont nem jut semmi.

A második tényező a gazdasági egyenlőtlenség. A párválasztásban a férfiakat anyagi lehetőségeik szerint mérik fel a nők, abból a szempontból, hogy a születendő utód számára kedvezőek legyenek a körülmények. Minél nagyobb a férfiak vagyoni lehetőségei közötti szakadék, annál valószínűbb, hogy fiatalabban halnak meg. A gazdagok azért, mert domináns helyzetben vannak, és az életmódjuk zaklatott, a szegények pedig azért, mert nincs sok esélyük.

Blikk.hu

2010.05.27. 11:09
vissza az előző oldalra | még több erotikus hír

A HÍR KÉPGALÉRIÁJA


Bónusz+ hirdetések: