HIRDETÉS
Szex riport.
 
HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Ha nincs szex, és nem is kívánod

Elképzelhető, hogy valaki idővel aszexuálissá válik?

Én inkább úgy fogalmaznék: előfordul, hogy egy pár két tagja elhidegül egymástól, és egyáltalán nem (vagy csak ritkán) akarnak szexuális kapcsolatot létesíteni egymással. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy aszexuálissá válnának, hiszen lehet, hogy mással kiélik a szexuális vágyaikat, vagy lehet, hogy más irányában éreznek szexuális indíttatást, csak egymás iránt nem. A szexmentesség azonban véleményem szerint csupán tünet, a „jéghegy csúcsa". A háttérben mindig párkapcsolati gond áll, ennek egyik megnyilvánulási formája a szexuális együttlétek kerülése, hanyagolása.

Előfordulhat, hogy potenciaprobléma áll a dolog hátterében?

A potenciaproblémák háttere is összetett. Ritkábban érrendszeri probléma vagy valamely gyógyszer mellékhatása is okozhatja, de sokkal gyakoribb az, hogy lelki ok (stressz, teljesítménykényszer, ellazulási nehézség) áll a hátterében. Az esetek többségében tehát a pár ilyenkor is közösen, például a szexológus iránymutatásainak megfelelően tud dolgozni a megoldáson.

Lehet még párkapcsolatnak nevezni azt a viszonyt, amelyben a felek már évek óta nem élnek szexuális életet?

Sokféle kapcsolat létezik. Olyan házasság is van, melynek „szabályrendszere" szerint a felek nem élnek szexuális életet, vagy nem egymással élik meg a testi örömöket. Ha ez mindkét fél elvárásainak megfelel, akkor a kapcsolat működőképes, ha viszont valamelyik fél másra vágyik, akkor hosszú távon nem tartható fenn a viszony. A lényeg, hogy a felek kommunikáljanak egymással. A szexuális problémák hátterében gyakran felfedezhető az, hogy a férfi és a nő erről a témáról képtelen beszélni egymással.

Pink.hu

2009.11.23. 00:16
vissza az előző oldalra | még több erotikus hírBónusz+ hirdetések: