HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS
Szex riport.
 
HIRDETÉS


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Veszélyes lehet a tökéletes vagina

Néhány éve még szinte ismeretlen volt az eljárás, ma viszont már egyre több nő fekszik kés alá, hogy tökéletessé formálja a vagináját. A műtét lényege, hogy a sebész néhány bemetszéssel eltávolítja a felesleges bőrt a szeméremajkakról. A páciensek többsége pszichológiai okból választja a műtétet, de akad olyan is, aki kényelmetlennek találja, hogy nagyobb a vaginája az átlagosnál.

A brit nőgyógyászok szaklapjában kiadott tanulmány most azt állítja, hogy a betegek nincsenek tisztában a műtét veszélyeivel - írta a BBC. A szerzők szerint az eljárás a női körülmetéléshez hasonlítható, és megsértheti a terület idegvégződéseit, ezzel akadályozza a szexuális kielégülést. Ráadásul az is előfordulhat, hogy a megműtött nők a szülésnél súlyos problémákkal, például szakadással, vérzéssel szembesülnek.

Az orvosok a műtéthez vezető okokat sem találják megalapozottnak: a szaklapnak nyilatkozó Sarah Creighton nőgyógyász például úgy véli, hogy a magazinokban retusált tökéletes vagina „homogenizált és a pubertás előtti állapotra emlékezteti a férfiakat". Ráadásul a szakértők szerint a fájdalomérzetnek is lelki okai vannak, hiszen a férfiak nemi szerve a testükön kívül helyezkedik el, mégsem panaszkodnak amiatt, hogy zavarja őket. A terápia ezért sokkal célravezetőbb lenne, mint a sebészeti beavatkozás - idézi az írást a honlap.

A műtétet végző plasztikai sebészek felháborodtak a cikken. Douglas McGeorge, a brit plasztikai sebészek társaságának volt elnöke egyenesen badarságnak tartja, hogy a vaginaplasztikát a női körülmetéléshez hasonlítják. „Kissé túllőttek a célon. A műtét lényege mindössze annyi, hogy eltávolítunk egy kis felesleges bőrt. Még heg is alig marad, nemhogy szexuális zavarok" - kommentálta a tanulmányt a szakorvos.

Blikk

2009.11.16. 01:16
vissza az előző oldalra | még több erotikus hírBónusz+ hirdetések: