HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS
Szex riport.
 
HIRDETÉS


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

A női orgazmus 4 lépcsője

A szexuális ciklusnak négy fázisa van: az izgatottság, a tetőzés, az orgazmus és az oldódás. A nőknél és a férfiaknál egyaránt megtalálható ez a négy szakasz, ám az időzítés gyakran eltérő. Például elég ritka, hogy mindkét partner egyszerre érje el az orgazmust, de az egyes szakaszok intenzitása és az eltöltött idő is egyénenként változik.

Izgatottság

Ennek a szakasznak az általános felépítése mindkét nemnél hasonló, néhány perctől akár órákig is tarthat. Először az izmokban kezd nőni a feszültség, majd a szívverés felgyorsul és a légzés szaporává válik. A bőr kipirulhat a mellkason és a háton, a mellbimbók megkeményednek. A nemi szervekben felgyorsul a vérkeringés, vér áramlik a csiklóba és a kisajkakba. Ekkor kezd el termelődni a természetes vaginális síkosító, a hüvely fala megduzzad, a mellek pedig megdagadnak.

Tetőzés

A második fázis az orgazmusra készíti elő a testet. Az első szakaszban észlelhető változások még intenzívebbé válnak, a hüvely tovább duzzad, falai sötét lilává változnak a fokozódó véráramlástól. A csikló rendkívül érzékennyé válik - akár fájhat is, ha megérintik - és az ezt takaró bőrredő visszahúzódik, hogy megóvja a pénisz közvetlen érintkezésétől. A levegővétel és a szívverés még szaporábbá válik és a vérnyomás is tovább nő. Az izmok megfeszülnek a lábakban, a kezekben és az arcon.

Orgazmus

Ez a szexuális ciklus tetőpontja, mely a szakaszok közül a legrövidebb és általában csak néhány másodpercig tart. Elkezdődik a simaizmok összehúzódása is, mely például a méhfalban található meg, a lábizmok pedig megfeszülnek. A szexuális ingerültség hirtelen megnő. A hüvely és a méh izmai ütemes összehúzódásokon mennek keresztül.

Oldódás

Ebben a szakaszban, az orgazmus után a test élettani funkciói lassan visszatérnek a normálishoz, a megduzzadt szervek pedig újra eredeti méretűek és színűek lesznek. E fázisban elégedettséget érzel és könnyen előfordulhat, hogy fáradtságot is. Néhány nő ilyenkor képes újra az izgatottság állapotába kerülni és többszörös orgazmust átélni. Ezzel szemben a férfiaknak bizonyos időre van szükségük, míg újra képesek szexuális aktusra. Ennek az időszaknak a hossza emberenként és életkoronként változik.

Pink.hu

2009.10.15. 00:50
vissza az előző oldalra | még több erotikus hír

A HÍR KÉPGALÉRIÁJA


Bónusz+ hirdetések: