HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS
Szex riport.
 
HIRDETÉS


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Nagy-Britannia: Napi egy orgazmust a diáknak

“A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat legfrissebb röplapja azt tanácsolja a diákoknak: „joguk” van a kielégítő szexuális élethez, ami egyébként – rendszeresen űzve – a szív- és érrendszer egészségének is jót tesz.
A felhívás a szexuális felvilágosítást szándékozik modernizálni azáltal, hogy a testi örömök pozitív hatásairól beszél a diákoknak. Az értelmi szerzők szerint ugyanis a szakemberek túl sokáig csak a biztonságos szexre és a szeretetteljes kapcsolatra koncentráltak, míg kihagyták azt az alapvető okot, amiért az emberek szexelnek: az élvezetet.” (forrás:Medizóna)

Miután az utóbbi években egyértelműen kiderült, hogy az önmegtartóztatásra buzdító nevelő szexoktatás csúfosan megbukott, más módon kíván fellépni a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat. Véleményük szerint az önkielégítés hangsúlyozásával és kevésbé tabuként kezelésével csökkenteni lehetne a tinik körében elterjedt, igen magas számú nem kívánt terhességet. A brit szakemberek szerint a gyerekeknek tanulniuk kellene a maszturbációról, és a témával tananyagot kellene kidolgozni az iskolák számára. (forrás: nana)

Ám a vitatható szexuális felvilágosító-kampány, amely a naponkénti orgazmust szorgalmazza heves vitát robbantott ki Nagy-Britanniában. A szervezők a „Napi egy orgazmus távol tartja az orvost” szlogennel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a rendszeres testedzés, egészséges életmód mellett az egészséges, és kielégítő szexuális életre is oda kellene figyelni.
Mindazonáltal - teljesen jogosan - olyan félelmek is megfogalmazódtak, miszerint ez csak bátorítást ad a korai szexualitáshoz, anélkül, hogy kellő figyelmet fordítanának a megfelelő védekezésre. A családok egyöntetűen léptek fel a kampány ellen, amely szerintük nem csak a korai szexre bátorítja a fiatalokat, de növelné a szexuális úton terjedő megbetegedések előfordulását is. Egyesek egyenesen szánalmasnak nevezték a rendhagyó röplapokat. (forrás:Medizóna)


Brit balhé

Érdekes ez a brit kezdeményezés. Érdeklődésem például annak szól, hogy a szexről és a szexuális felvilágosításról milyen objektíven nyilatkozik. Nem a szextől való félelemből, hanem a problémák megoldásáért. Elveti az eddigi értelmetlen tiltásokat, a tanításban és a természetes, fiatal élet segítésében lát lehetőséget. A fiatalok nem félnek jobban a szextől, mint bármitől, ami ismeretlen. De szinte nem kapnak róla mást útravalóul a legfogékonyabb éveikben, mint a félelmet, a rendellenes gondolatokat és a tudatlanságot éppen az őket felnevelőktől. A kezdeményezés alapjául szolgáló hír az, hogy a The Observer birtokába jutott dokumentum szerint az eddigi rendszer káros hatással lehet a gyerekek egészségére és fejlődésére. A hivatalos statisztika szerint ugyanis Nagy-Britanniában a legtöbb a tizenéves terhes Nyugat-Európában. A kormánytanácsadók ezért javasolják, hogy a gyerekek korai felvilágosítása az oktatás része legyen, mert így sokkal könnyebben eligazodnak majd a kapcsolatok és a nemiség kérdéseiben – adta hírül a brit lap. (forrás: Magyar Hírlap)
Egy másik friss hír arról számol be, hogy a brit oktatási kormány tervei szerint már ötéves gyerekeknek is kötelező lesz a szexuális oktatás.


Ajándék lónak ne nézd a fogát?

Úgy tűnik, hogy ha vihart kavaróan is, de úttörő kezdeményezések indultak el a szigetországban. Ezeknek van létjogosultsága és lesznek bőven támogatói is. A sürgető problémák sürgető intézkedéseket indukálnak, ami természetesen nem mindenben egyezhet a szülők mára rég elavulttá vált szexuális felfogásával. Valószínűleg abban reménykednek a kampányok létrehozói is, hogy a fiatalok időben történő informálása megelőzi és hatástalanítja az idősebb korosztályoknál szinte törvényszerűen bekövetkezett szexuális megrekedést és az emiatti szexuális zavarokat, meddőséget és párszéteséseket. Nem érdemes mindig továbbadni minden hibát egyik nemzedékről a másikra, amikor már tudjuk, hogy ezek sikertelenséghez vezettek. Ez rossz ajándék az utódoknak!


Lelkisorvasztás

A tinik lelkiéletének pátyolása önmagában szintén nem ért semmit: sem a szexualitás veszélyeinek megelőzésében, sem a lelki összeomlásaik megelőzésére. Hiába magyarázták el a felvilágosítást végzők, hogy csak szerelemből és romantikusan érdemes szexelni és hogy milyen művészeti-magaslati értéke van a szerelemnek, ez már túlzottan feldolgozott, művi és használhatatlan tudássá vált. A lelkiélet fontossága a felnőttek felvilágosításában és problémamegoldásában is elsődleges szerepet kapott, mondván, hogy minden baj lelki eredetű.
Miért hittek ebben olyan sokáig? Azért mert az idősebb szakembereknek teljesen más a szexualitása és a lehetősége kiélni, mint a fiataloknak. A fiatalok szexualitása az öregebbeknek túl sok, túl testi, a hatalmas potenciális kitöréseik zavarták steril intelligenciájukat. Életkori sajátságaikat nem ismerve, mert a szexet ebben az életkorban ők sem ismerhették meg/fel, károsnak gondolták azokat. Azt gondolják ma is, hogy ez gyorsan átalakítandó, mert nem szalonképes és aberrációt, abortuszt és más rossz dolgokat okoz. Ezzel leveszik a lehetőségét annak, hogy életképes, önálló szexualitásuk kialakulhasson.


Romantikát vagy realitást?

Radikális összefogás szükséges az eddigi finomkodás és tűrés helyett, ami a romantikáról szóló meséken túl nem adott semmit, még magát a romantikát sem volt képes átadni. A realitásra való felkészítés úgy tűnik, főleg a gyakorlati szakemberek feladata lesz.
Az eddig elnyomott szex felszabadítása is nehézséget okoz az embereknek, láttunk is már ilyet, de mennyivel többre mennek vele. Például egy fa ágainak egészséges növekedése ugye sokkal jobbnak tűnik a helyett, hogy mesterségesen bizarr növekedésre kényszerítjük. A természetes úton bekövetkező növekedés és fejlődés nehézségei a továbbfejlődés mozgatórugói. A mesterséges, tiltásokkal teli szexualitásban is kinő, aminek ki kell nőnie, de más lesz, mint lehetett volna és nehézségei a fejlődésképtelenség, a korlátozottság okozta következmények lesznek, amiből már nincsen valódi megoldás, csak korrekciók lehetségesek. Melyik legyen? Akarod, hogy a gyermekeid értelmesebb és egészségesebb életet éljenek?
Az eddiginél jobban érdemes megbízni a természetben. Tegyék a dolgukat a genetika és a hormonok, jussanak érvényre a képességek és legyen benne örömünk. (Aki most vagy a későbbiekben gondol rosszra, az vessen magára.) Akkor volna rengeteg jó lehetőségünk arra, hogy megfigyeljük a szexualitás természetes kialakulását és megérthetnénk azt. Előítéletektől mentesen, ahogyan érdemes megvizsgálni valamit. Ma talán nincsen olyan ember, akit illően megfigyelhetnénk, mert nem felel meg a vizsgálati feltételeknek. Van-e természetes szexusú ember civilizációnkban, akit hagytak normálisan fejlődni, mint ahogy hagyták kinőni a fogait. Ez a nagy kérdés.


Veszélyes tudatlanság - veszélyes tudás dilemmája

Persze minden változás veszélyekkel jár és szükséges az újfajta felvilágosítás sikeréhez a széleskörű támogatottság. Ehhez a feladat és a hozzá vezető munka megértése is nélkülözhetetlen. Talán nehéz elfogadni, hogy a fiatalok felvilágosításának nem ködösítésre és hazugságokra, hanem tényekre kell építenie és azt kell átadnia. Lehetőleg élvezetesen és izgalmasan, hiszen szexről van szó! Ha viszont megbukik egy ilyen régóta szükséges kezdeményezés, még jobban lemaradunk az életképesség földi versenyében. Felejtsük is el a világűrt!
A szex fontosabb, mint régebben képzelték. Ha arra gondolunk, hogy hányan és mióta igyekeztek teljesen elnyomni jólelkűségből, szerencsére sikertelenül, mégiscsak életképes valamiről van szó. Az emberiségnek szüksége van a saját potenciáljának a megtartására, az abban való fejlődésre. A szexért és a szexen keresztül elérhető bölcsebbé válásra és az élvezetre is szükség van. E nélkül gyenge, beteg emberek és közösségek születnek. A pedofília vagy bizonyos betegségekkel és betegséget okozó életmódokkal járó bizarr gyermekszex nem keverendő össze az egészséges kiskorúak normális nemi vágyaival. Úgy keveredett össze a fejekben a nem kielégítő féltudás, hogy az egészségest is betegesnek vagy veszélyesnek vélték, vélik. Pedig a normális nem változik magától abnormálissá, csak azért, mert hagyjuk kifejlődni. Éppen akkor válik betegessé, ha akadályozva van. A vágyak és a nemi fejlődés segítésének megtagadása vagy betegségnek minősítése komoly probléma és mindig az volt a legtöbb civilizált társadalomban. Egyesek - ha tehették volna - talán úgy előzték volna meg a veszélyeket, hogy megakadályozták volna, hogy a nemi szervek “idő előtt” kifejlődjenek a gyermekeken. Melyik ember tudhatná jobban a természetnél, hogy mikor minek van ideje?


Gyermekjogi kérdés

A gyerekek segítése és felvilágosítása, egészséges szexuális fejlődésének elősegítése alapvető kötelességünk és gyermekeink személyes joga. Nincs jogunk mást adni, mint amire szükségük van, de erre a civilizációnk nem készült fel. Nem tudható, hogy mire van szükség, pedig pontosan kellene tudni, mint a gyermekek etetését és gondozását. Például a matematika megértésének és törvényszerűségei alkalmazásának átadása nem fontosabb, mint a szexualitás átadása, ha értelmes és boldog embereket szeretnénk felnöveszteni. Az értelem teljes kialakulásához is szükség van a szexre!


Született készenlét

Az ominózus röplap vitát vált ki, ami nem céljából fakad valójában, hanem abból, hogy ehhez mit tart helyesnek. “Megetetni”, ellátni akarja a szexre amúgy is éhező és amúgy is szexgyakorló gyerekeket. Ne hidd el a hibás gondolatot, hogy azért fogja elkezdeni gyermeked az önkielégítést, mert olvasta a röplapot. A természetes viselkedés normálisan nem ilyen. Miért? Mert a szexet nem tiltod a felnőttől, mégis szexológushoz szaladgál, mert nem kívánja és nem is csinálja. A szex ott kezdődik, hogy a szervezet készen áll rá. Életkoronként változik, hogy mire képes, de ez már csecsemőkortól elindul. Hányan írták és mesélték nekem, hogy azért sem megy a szex, mert gyerekkori önkielégítési bűntudat és szégyen borítja el és teszi lehetetlenné minden élvezetüket. Érthető, ugye?


Infantilis szexualitás

Nem kenhető megint a vallásokra és az ideológiákra ez a mulasztás, miközben annyi bigott, hitetlen és szexellenes ember szaladgál. Sokkal inkább a félelemre, ami a szexualitás hatalmas jelentőségében és erejében van. A gyermekkorától boldoggá váló emberiség nemcsak egészségesebb és potensebb lehet, hanem önállóbb is. Ez pedig messzire vezet. A butítás mindig megtalálta a saját érdekszféráját, minden egyes emberben személyesen. Könnyebb keveset átadni, nagyobb függést kialakítani, ami ellenőrizhetőbb és irányíthatóbb. A családok és tőlük feljebb a nagyobb és tágabb közösségekben ez a hibás, buta elv érvényesül. Lelkünk rajta, hogy amikor elengedjük a kezüket, magukkal viszik azt az életüket, ami nem teljesen az övék. Azért mert nem ők irányították, nem tanulták meg irányítani, nem ismerik, nem értik és nem is vágynak rá, hogy értsék. A vágyakat már letörték bennük akkor, amikor azok kicsíráztak. A szörnyű csiklómetélés, a női körülmetélés afrikai intézménye, nálunk a nők agyában megy végbe. A férfiak pedig belenőnek saját infantilis szexualitásuk elfogadásába, segítség nélkül, autodidakta módon. Találkoznak a metéltagyú lányokkal, és még impotensebbé válnak tőlük. Fogadjuk el ezt? Jobb, ha elfogadjuk, hogy rólunk van szó, hogy ilyenek vagyunk, hogy hagytuk ezt, ha akarunk tenni ellene. A hibátlan embernek vagy annak, aki nem találja a hibáit, csak a másokét, nincsen teendője. Keressük meg a hibákat igenis azért, hogy kijavíthassuk őket.


Vénséges érettség

Világjelenség, a szabados életű sztárok, a szakemberek, a laikusok nyilatkoznak róla, hogy 40-50 éves korra érik el ők és többi kortársaink (mi magunk is?) azt az érett szexualitást, amihez viszont már nincsen meg az a fiatalos potenciál, ami volt, amit korábban nem sikerült felhasználni. És mégis mennyivel jobb, mennyien dicsérik, és milyen sokan vallják, hogy ekkora már értik és érzik, hogy mit akarnak és meg is szerzik azt. Azt sugallja ez, hogy az idősebbek valami titkot tudtak meg biológiai leépülésük közben. Ez pedig a biológiában nem ilyenkor szokásos – csak a szex lenne kivétel ez alól? Ez jellemzően nem ekkor következik be normálisan, hanem akkor, amikor még felépülés van. Ez csupán mesterségesen elért biológiai késleltetés.
Nem volna jobb hamarabb bölccsé válni, amikor még van potenciál és hamvas bőr? Ennyit kellene öregedni ahhoz, hogy büszkén jogunk legyen a biológiailag rég zajló és alakuló szexualitásunkhoz? Hogy ne szóljanak meg rosszallóan, mert fontos neked a szex? Régen az volt a nyilvános szégyentelen, aki öreg korára olyan bolond lett, hogy a fiatalok dolgát tette. Jött egy késői, nem tervezett gyerek és kiderült a titkolt, öregedő, házastársi szex! Változnak a korok, de nem lett értelmesebb a rendszer.
Mennyivel többre juthatnánk 40-50 éves korra, ha már az elejétől úgy ment volna, ahogy lehetne? És ha hamarabb lennénk bölcsebbek, akkor hamarabb lennénk alkalmasak arra, hogy gyermekeinknek és az unokáinknak értelmes szexuális felvilágosítást nyújtsunk. Mert ehhez is kell érettség, tapasztaltság. Elől kell járni, jóval messzebb, hogy legyen mit átadni. Ez most még hiányzik.


Vészharang "zeneértőknek"

Ugye ismert, hogy a fiatalabbak esnek nagyobb arányban áldozatul a nem kívánt terhességeknek, az abortusznak, a betegségeknek és a tiltott és valamiért beteljesületlen vagy elromló szerelem okozta összeomlásnak. Miközben kapálózunk a szex ellen, és annyira féljük, közben szerencsétlenül birkózunk az élettel, a gyermekeink vágyaival, mert a világ egy részét elutasítjuk, és csak nagyon nehezen engedjük közelebb magunkhoz az életet.
A britek szakemberei kongatják a vészharangot. Mit szólunk ehhez mi? Én hallom, tetszik és továbbzenélem...


Dr. Tóth Emese, orvos-szexológus
www.orgazmusszerviz.hu

Blikk

2009.08.13. 11:17
vissza az előző oldalra | még több erotikus hírBónusz+ hirdetések: