HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Szépségápolás > Bőrápolás kismamáknak

t: 3752

Bőrápolás kismamáknak

A testápolás eredményessége mindenek előtt a rendszerességtől, a megfelelő kozmetikumok használatától is függ. A bőr tágul, húzódik, megjelennek a terhességi csíkok (stírák) - a kötőszövetek megnyúlnak, lazulnak, vizet raktároznak el. A bőrnek zsír- és víztartalmú készítményekre van szüksége annak érdekében, hogy rugalmas és feszes maradjon.

A növényi olajok növelik a bőr ellenálló képességét és megóvják a szöveteket. A 3. hónaptól ajánlatos a speciális megelőző testápolás. A hangsúly a mell, a has és a felső combok rendszeres krémezésén van. Mivel terhességi csíkok a szülés után is keletkezhetnek, a speciális krém használatát a szoptatás első heteiben is érdemes használni.

Arcbőr

A hormonváltozások miatt arcbőr is a bolondját járatja a kismamával. Éppen ezért valószínűleg megszokott arckrémét egy időre elfelejthetjük. Érdemes gyengédebb, érzékeny bőrre való kozmetikumot használni.

Mellek

Különösen nagy gondot kell fordítani a mell ápolására, mihamarabb meg kell kezdeni edzését, tornáztatását, mielőtt az izmok elernyednének, petyhüdtté válnának. Hetente 3-4 alkalommal a bőrnek ezen a területén is jót tesz a radírozás. Csak nagyon finom szemcsés, például mandulakorpát tartalmazó, vagy szemcse nélküli biológiai radírt ajánlatos alkalmazni, amely gyenge savtartalmával (például tejsav, citromsav, gyenge gyümölcssav) aktívan tisztít.

A mellet reggel-este feltétlenül krémezni kell magas a kollagén- és elasztintartalmú krémekkel, így megelőzhetők a stírák. A búzacsíraolajban sok az A-, E-, F-, D- és B-vitamin, az avokádóolaj-tartalmú krémek a ráncok és stírák ellen jók, a mandulaolaj pedig az érzékeny bőrűeknek ajánlott.

- A torna általános kedélyállapotra is kedvezően hat, növeli az energiát, jobb testtartást eredményez, elősegíti a nyugodtabb, pihentetőbb alvást, segít megakadályozni a túlzott testsúly-gyarapodást.
- A szervezet ilyenkor jobban megköti a vizet, a láb elnehezül. Nagyon fontos a pihenés, és a lábak gyakori „felpolcolása” is.

(nana.hu)

2006.06.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok