HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Csináld magad! > Görgős virágkocsi

t: 1614

Görgős virágkocsi

Különösebb barkácsolási gyakorlat nélkül, gyorsan, akár maradék lécekből is elkészíthetjük ezt a praktikus darabot, amilyenre minden háztartásban szükség van, ahol nagyra nőtt virágok díszítik a lakást. A nagy dézsájú növények mozgatását nemcsak súlyuk teszi nehézkessé, hanem az is, hogy a cserepet vagy kerámiadézsát nem könnyű megfogni. A görgős virágmozgatóra csak egyszer kell ráemelni a növényt, aztán már könynyű „átkocsizni” az egyik helyiségből a másikba, vagy tavasz közeledtével kitolni a teraszra.

Méretezzünk!

A méreteket igazítsuk a dézsa átmérőjéhez. Mi egy 30 cm átmérőjű cseréphez készítettük ezt a mozgatót, hét darab 35 cm hosszú, 4,5 cm széles lécből. Éleiket maróval legömbölyítettük, de erre a szükség. Ha ennél nagyobb virágkocsit készítünk, akkor értelemszerűen több lécet kell leszabni, de egy 50 cm körüli vagy ennél nagyobb darabhoz már merevítőléceket is célszerű felszerelni a szerkezet aljára – a mérettől függően akár 2-3 darab is indokolt lehet. A lécek összeszerelési pontjait különösebb méricskélés nélkül határoztuk meg, az ennél nagyobb daraboknál azonban már pontosan ki kell mérnünk az egyes lécek helyét.

Megéri felületkezelni

A felületkezelés az összeszerelés előtt könnyebb, de az egyszerű szerkezet miatt utána sem nehéz; mindenképpen érdemes elvégezni, mert viráglocsoláskor a kocsira fröccsenő víztől deformálódhat a faanyag. Mi az Auro kültéri ultramarinkék lazúrját használtuk. A lazúrfestésnél a léc teljes hosszában húzzuk végig az ecsetet, hogy szép egyenletes felületet kapjunk.

ÍGY KÉSZÜL A VIRÁGKOCSI

otletmozaik.hu

2007.03.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok