HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Csináld magad! > Ajtó garázskapuban

t: 3824

Ajtó garázskapuban

Az újdonságnak lényegében a Linea, azaz a vízszintesen bordázott lakossági garázskapuk kibővített választéka az alapja. A vízszintesen bordázott Linea kapukat ezentúl már beépített személybejárati ajtóval is meg lehet rendelni. A személybejárati ajtó 800 mm széles, minimálisan 1620 mm az átjárómagassága, de ez a mérete a garázskapu méretéhez igazodóan magasabb is lehet. Az ajtó kifelé nyílik, és jobbos, vagy balos kivitel között lehet választani. A beépített ajtó mindig a garázskapu középfelezőjére kerül, küszöb magassága 170 mm.

Természetesen maga az ajtó is szekcionált, a kapuval azonos, ujjbecsípődés ellen védett elemekből áll, így a kapu kinyitása és becsukása közben elemei a garázskapuval együtt mozognak. Függőleges helyzetben, vagy kinyitva viszont az ajtólap szilárd egységet alkot. Ezt a speciálisan kialakított szegélykeretek és masszív csuklópántjai biztosítják. Belül az acéllemez panelek összekapcsolását szolgáló pántokhoz hasonlóan az ajtót alkotó paneleket is ilyen összefogó pántok kapcsolják össze. Ezzel biztosítják a személybejárati ajtó és a kapu akadálymentes és precíz együttes mozgását a garázskapu nyitásakor. A csukott garázskapun kinyitott ajtó lapja azonban éppoly szilárd, mint egy hagyományos ajtóé. Ezt a függőleges síkú garázskapu elemeire felerősített masszív ajtópánt párok biztosítják. A kis ajtó szegélykerete gumibetétes réstömítéssel ellátott, és cilinderbetétes biztonsági zárral felszerelt. A viszonylag magas küszöb az alsó kapupanel szilárdsága miatt szükséges.
Az ajtót a kapuelemekkel azonos, 42 mm vastag méretre szabott elemek alkotják, amelyek kívül-belül tűzihorganyzott acéllemezből készülnek. Az elemek poliuretán habbal kitöltöttek, hőszigetelésük kiváló. Az ajtó működését csúszókaros ajtóbehúzó teszi komfortosabbá és kényelmesebbé. A kapu biztonságos zárását külön megrendelhető tolózárral lehet fokozni.

A személybejárati ajtóval kombinált Linea szekcionált garázskapukat ablakokkal ellátott változatokban is meg lehet rendelni, az alkalmazható ablakok száma a kapu méretéhez igazodik. Az ablakok egységes mérete 637x333 mm. A beépítésre kerülő ablakok két rétegű akril betétesek, keretük fehér, vagy fekete lehet. Maga a garázskapu és a kisajtó a törtfehér alapkivitelen kívül bármilyen más RAL színben is megrendelhető. Természetesen a személybejárati ajtóval ellátott garázskapuk is alkalmasak a motorizálásra. A megfelelő húzóerejű motor, és a legideálisabb távvezérlő automatika kiválasztásában, továbbá egyéb, részletekbe menő információkkal a gyártó és forgalmazó Kling Kft. szakemberei szívesen állnak rendelkezésére bárkinek.

ezermester

2005.09.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok