HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Divat > A vonzó dekoltázsért

t: 3368

A vonzó dekoltázsért

A fehérnemű divatban újabban több stílus van jelen egyszerre. Így kedvünk szerint választhatunk a sportos, a szexis, illetve a különleges díszítésű, például etno hatású modellek közül.

A sportos stílusú melltartók egyszerű szabásúak, és puha, finom anyagúak, ezért rendkívül kényelmes a viselésük.

Szinte második bőrként simulnak a testre.
A tiszta pamut mellett gyakran készülnek különleges, úgy nevezett bőrbarát műszálból, például tactelből, mely igen jó nedvszívó képességű. Ezeken a melltartókon kevés varrás található, sőt olykor varrás nélküliek, ezáltal nem irritálják a mell érzékeny bőrét. A varrás nélküli modellek ideálisak a vékony anyagú, testre simuló pólók, blúzok alá, mivel azokon átnyomódnának a varrások.

A sportos stílusú melltartók között nemcsak körmerevítős és háromszög fazonúak, hanem topszerűek is vannak.

A hidegebb hónapokban melltartó helyett viselhetünk spagetti vállpántos, testre simuló trikókat. E modellek gyakran mell alatti szabásvonallal készülnek, így valóban helyettesíthető velük a melltartó. A sportos stílus jellemző színei a fehér, a fekete, a krémszín, a testszín, a pasztellárnyalatok és újabban a bordó, illetve a sötétkék.

A szexis stílus

A finom kidolgozású csipkéből és különféle, selymes fényű anyagokból készülő melltartók ma már gyakran elasztikusak, ezért sokkal kényelmesebbek, mint a korábbi, szexis fazonú változatok.

Mellbőségünktől, valamint az éppen viselt felsőrésztől, ruhától függően sokféle fazonból választhatunk. Kis mellűeknek push-up vagy wonderbra ajánlott.

Ez utóbbi tulajdonképpen dupla push-upot jelent, azaz a melltartó kosarát két szivacspárna béleli ki, és ennek köszönhetően az jóval teltebbnek mutatja a mellet. Dús keblűek, amennyiben szeretnék valamivel kisebbnek mutatni mellüket, úgy nevezett minimiser melltartót viselhetnek.

Az ilyen melltartó két irányban rugalmas anyaga révén, valamint széles, jó tartást biztosító vállpántja által optikailag néhány centiméterrel kisebb mellbőséget mutat.

A szexis stílusú melltartók sokféle színben készülnek.
A klasszikus fehér, fekete és tűzpiros mellett idén hódítanak a bordó, a lila, a pink, a padlizsánszín, a füstszín, továbbá a gyöngyházas, az ezüstös és a bronzos árnyalatok.

Az áttetsző blúzok, valamint a feltűnően mély dekoltázsú felsőrészek alá mindenképpen azonos színű melltartót vegyünk. A vállat szabadon hagyó fazonú estélyi ruhákhoz pedig vállpánt nélküli vagy szilikon vállpántos melltartó való.Az etno stílus

Újdonság a fehérnemű divatban az etno stílus megjelenése. A különböző népek hagyományos viseletének stílusjegyeit, illetve díszítő motívumait alkalmazó irányzat a felsőruházatban már néhány éve feltűnt. Az etno stílust képviselő fehérneműk tarka színűek és általában nyomott mintásak.

Gyakori a batikolt hatású alapanyag. A melltartó-bugyi páros mellett kedvelt a vállpántos, körmerevítős mellrészű trikóból és slipből, vagyis hagyományos kis bugyiból álló együttes is.

2005.04.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok