HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szex > A kéj titokzatos központja

t: 2937

A kéj titokzatos központja

A G-pontot egy Amerikában piacra dobott könyvben nevezték először ezen a néven. Grafenberg korábban csupán egy területről beszélt, ami a hüvely bármely részét magába foglalhatta. Így aztán megoszlanak a szakmai vélemények. A szexológusok szerint hiba, ha valaki kizárólag a G-pont felkutatására törekszik, hiszen az örömszerzésnek rengeteg más módja is lehetséges. Az elnevezés gyorsan divatossá vált, egyre több könyv és újságcikk foglalkozott a nők szexualitásával, így a G-pont rövid idő alatt meghódította a világot, annak ellenére, hogy sokan nem is sejtik, mi az, vagy hol keressék. Egy biztos. Akik már megtalálták, állítják, hogy létezik. Az orgazmusok orgazmusát átélő nők azt is tudják, hogy hol kell keresniük. Egy korábban végzett kutatás eredménye megerősíti az általuk körülírt területet, ami a hüvely mellső felületének középtáján található, s körülbelül babszemnyi a mérete.

Ha meg szeretnéd ismerni a titkot, vetkőzd le gátlásaidat. A legegyszerűbb, ha magunk keressük meg ezt az erogén zónát. Az igazán élvezetes szeretkezéshez, a kölcsönös és tökéletes örömszerzéshez meg kell ismernünk, fel kell térképeznünk saját testünket. A G-pontot kitapinthatod kézzel, vagy megkeresheted különleges kiképzésű vibrátorral is. Harmonikus, minden téren őszinte és tabumentes kapcsolatban pároddal is nekifoghattok a nagy kalandnak. A G-pontot akkor kezdjétek keresni, amikor felébredt a szexuális vágyatok. Ha nem találjátok, ne csüggedjetek, ritka, hogy valaki első alkalommal rálel erre a területre. Rendszerint 3-4 hetes gyakorlásra van szükség, hogy az első tökéletes élményig eljuss. A teljes sikerhez a nőnek is felszabadultnak kell lennie.

– Élvezze nőiségét, fogadja el önmagát – tanácsolja dr. Belső Nóra pszichiáter. – Merjen kitárulkozni önmaga előtt. Fedezze fel testét, ismerje meg reakcióit, érzéseit, tapasztalatait ossza meg partnerével, irányítsa, kérje, hogy mit és hogyan tegyen. Merjen kiengedni, és saját érzéseire összpontosítani az aktus alatt. Partnere számára még izgalmasabb, ha látja, hogy élvezi a szexet. Próbáljon új helyzeteket és helyszíneket. A G-pont megtalálására annál nagyobb az esély, minél inkább merik élvezni egymást, és nem feltétlenül erre koncentrálnak. Ne feledjék, az ember egyik legősibb örömszerző funkciójáról van szó, melyet már akkor is élveztek, amikor még azt sem tudták, hogy mi az a G-pont! Akadnak olyanok, akiknél hosszas gyakorlás és számtalan próba után sem működik ez a rejtélyes terület. Nekik a hagyományos módszerek tökéletesítésével kell fokozniuk a gyönyört. Ne feledjék: a női test számtalan pontján találhatók olyan érzékeny pontok, amelyek simogatása, érintése tökéletes szexuális élményhez vezet. A G-pont hiánya nem jelenti azt, hogy sosem élhet át igazi orgazmust. Sőt! A szexuális kielégüléshez nem csupán a test erogén zónáin keresztül vezet az út. Az orgazmus átéléséhez lelkileg is rá kell hangolódnia partnerére és az aktusra. A G-pont csupán hab a szerelem tortáján.

A görcsös keresés tönkreteszi az együttlétet

Dr. Belső Nóra pszichiáter: Minden párkapcsolatban fontos, és a kapcsolatot erősítő, örömszerző funkciója van a szexuális együttlétnek. Ez az egyik legintimebb helyzet, amelyben a pár mindkét tagja kitárulkozhat, kölcsönösen hangot adhat vágyainak. A szex annál élvezetesebb, minél inkább legyőzik gátlásaikat, átadják magukat az érzés pillanatának. Ha mindez egy görcsös G-pont-keresésbe megy át, akkor nem biztos, hogy valóban élvezetes lesz az együttlét. Lelki oldalról szinte mindegy, hogy mi módon jutnak el a csúcspontra, a lényeg az, hogy ez mindkettejük számára élvezetet jelentsen. Ha egy nő még sohasem élte át az orgazmust, akkor se keseredjen el, hiszen a hölgyeknél tanulható ez a folyamat, amelynek apró lépései mindenki számára elsajátíthatók.

nana

2005.10.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok