HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Hogy a hajfesték tartós legyen

t: 7350

Hogy a hajfesték tartós legyen

Először is olyan színt válasszunk, amely igazodik hajfestési lehetőségeinkhez, azaz ha nem tudjuk rendszeresen, körülbelül négyhetente festeni hajunkat, akkor válasszunk hajszínünkhöz közel álló színt, hogy ne legyen túl feltűnő a lenövés.

Nemcsak hajfestés után, hanem előtte is érdemes pakolásokat alkalmazni. A hajfestés előtti napokban intenzívebben ápoljuk hajunkat, mert a pakolások és hajkondícionálók hatására, hajunk erősebbé válik, könnyebben magába szívja a festékanyagot, és tartósabb lesz.

Lehetőleg a hajfestés előtti napon ne mossunk hajat, mert a nagyon száraz hajat nem fogja be olyan erősen a festék, mint az enyhén zsírosat.

Használjunk festett hajra javasolt sampont, illetve hajbalzsamot, amely segít megőrizni hajunk fényét, illetve kíméletesebben ápolja az igénybevett hajat.

Óvjuk hajunkat a napfénytől és a klóros víztől! Az erős napfény, a strandok, uszodák klóros vize, valamint a tengervíz is alaposan igénybe veszik, fakóvá teszi hajunkat. A napfény ellen kalappal, sapkával védekezhetünk, amely egyben divatos viselet. A klóros, illetve a sós víz után mindig öblítsük le tiszta vízzel hajunkat, valamint a nap végén mindig mossuk meg, ha uszodában vagy a tengerben fürödtünk.

Ha nem szeretnénk túl gyakran festeni hajunkat, akkor időnkét váltogathatjuk a festéket és a színezőt. Amikor kicsit lenőtt a haj, de még nem szeretnénk befesteni, esetleg felfrissíthetjük a hajtöveket színezővel a következő festésig.

Ha több színt, esetleg melírt alkalmazunk, kevésbé feltűnő a lenövés, így nagyobb időközönként festhetjük hajunkat.

holgyforum

2005.08.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok