HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Divat > Az ékszer (is) öltöztet

t: 1613

Az ékszer (is) öltöztet

Most, hogy itt a nyár, előkandikálnak a bokák, a dekoltázst nem fedi be sál, se a kezet kesztyű, tehát az ezeken a testrészeinken viselt ékszerre ugyanakkora hangsúly tevődik, mint a ruhakombinációra, amihez felvesszük. Az ékszerdivat a finom nemesfém ékektől egyre inkább a gigászi műanyag és egyéb olcsó(bb) anyagból készült csecsék felé tendál, így nem kell sokáig keresgélnünk a divatüzletekben, mire hozzájutunk egy kellőképp feltűnő darabhoz. De vigyázat, ezek a terebélyes díszek csak nyakon, kézen és esetleg fülbevalóként mutatnak jól, bokaláncban és lábujjgyűrűben továbbra is keressük a kecsesebb darabokat.Trend ide vagy oda, a kétkilós műanyag karkötők és gyűrűk ugyanúgy nem állják meg a helyüket az irodában, mint ahogy a pink forró naci sem. Ezeket a kiegészítőket tartogassuk a péntek-szombat esti bulira, hétköznapra pedig keressünk olyan darabot, ami feltűnő, de nem rikító. Ilyen például az egyszerű vonalvezetésű, nagy ezüst gyűrű fekete kővel, vagy egy fémszálon lógó nagyobb méretű medál.

Ha viszont behúztuk magunk mögött az iroda ajtaját, nyugodtan engedjük el magunkat, és ne ódzkodjunk a nagy feltűnést keltő ékektől. Ha egy teljesen egyszerű farmer plusz póló összeállítás mellett döntünk, még nem jelenti azt, hogy nem tűnhetünk ki a tömegből. Elég beruháznunk egy több szálból álló műanyag gyöngy nyakláncra, egy domború műanyag gyűrűre vagy egy plexi üveg karkötőre, és máris kitörtünk az átlagos megjelenés skatulyájából. A plexi üvegnek emellett még az az előnye is meg van, hogy minden színhez felvehető.

Ha nem vagyunk műanyag pártiak, próbálkozzunk fával. A fa karkötők és a fából készült gyöngy nyakláncok jól mutatnak az olyan tipikus nyári színekkel, mint a bézs, a narancssárga vagy a fehér.

A tradicionális ékszereken, mint például a nyakláncon, a gyűrűn és a karkötőn kívül próbáljunk ki szokatlanabb helyeket díszítő dekorációt is. A csípőlánc például jól mutat farmerrel, szoknyával és természetesen olyan pólóval, amiből kikandikál a hasunk.

Akár munkához, akár szabadidőhöz ékszerezzük fel magunkat, alapszabály, hogy ne vigyük túlzásba! Egy kézen lehetőleg egy-két gyűrűnél ne legyen több, sőt, ha felveszünk egy "testesebb" darabot, akkor a többi ujjunk legyen üres, mert különben nem érvényesül az extravagánssága, és giccses hatást eredményez. Ugyanez érvényes a nyakat és a csuklót díszítő csecsékre is. Az anyagokat is körültekintően válogassuk össze: aranyat ne keverjünk ezüsttel, műanyagot fával! Figyeljünk arra is, hogy az összhatás se legyen túlzsúfolt, tehát lehetőleg ne viseljünk egyszerre minden testrészünkön ékszert, mert leronthatják egymás hatását.

(eletforma)

2005.08.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok