HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szex > Tantra, avagy szerelem felsőfokon

t: 5387

Tantra, avagy szerelem felsőfokon

Mi a tantra?
Az Isteni Szeretet útja. Egy olyan technika, amely során a szexuális energia átalakításával, letisztult elmével és nyitott szívvel rátalálhatunk felsõbbrendû énünkre, mely segítségével megteremthetjük a férfi és nõi energiák közötti egyensúlyt, a tökéletes harmóniát. A tantra szó szanszkrit eredetû, jelentése: felszabadulás. Tudatunk kiteljesedését jelenti, amikor fizikai létünk szintje fölé emelkedünk. A szexuális energia segítségével a szeretkezés kozmikus gyönyört, katarzisélményt nyújt a szerelmeseknek, akik ily módon nemcsak testi, de teljes lelki valójukban és energiáikban is feloldódhatnak egymásban. A szexuális energia átalakítása nem más, mint a szexualitás isteni mivoltának elfogadása.A hindu kultúrában a szexualitás nem pusztán a testi örömök kielégítésére szolgál. Kiemelt fontosságot tulajdonítanak egészségünkre és spirituális fejlõdésünkre gyakorolt hatásainak. Ez abból fakad, hogy gyakorlása közben az elme egyfajta meditatív állapotba kerül, amely segítségével a testhõmérsékletet, a pulzust és más testfunkciókat folyamatos kontroll alatt képes tartani. Az orgazmus - megfelelõ lelki érettségi szinten - valójában átjáró egy másik síkra, mely segítségével egyesülhetünk nemcsak társunk, de saját belsõ lényünkkel is, eljutva ezzel a teljes gyönyör állapotába.

Síva es Sakti – örök szerelem
A hindu tantra két fõ isteni alakja a Férfi és a Nõ. Tisztelet, ünneplés és vallási kultusz övezte örökkévaló nászukat, mivel egyes tantrikus források szerint a transzcendens világot Siva és Sakti szeretkezése hozza létre, mely végtelen, hiszen õk ketten elválaszthatatlanok egymástól. Így maga az egész világ magából a vágyból születik. A tantra követõi uralják testüket, nem korlátozzák vágyaikat, és hiszik, hogy az igazi szabadulás csak földi valónkból érhetõ el a tantrikus gyakorlatok energiáinak segítségével.

A tantra a mindennapok „szolgálatában”
A tantra népszerûsége régi idõkbe nyúlik vissza: i.sz. 700 körül már egész Ázsiában ismerték és gyakorolták. Legnagyobb vonzereje abból adódott, hogy minden ember számára elérhetõ volt, gyakorlása pedig élvezetes volt a korábbi, önsanyargató aszkétikus gyakorlatokkal szemben. Valójában azonban az emberek nem gyakorolhatták szabadon a Tantra tanait, hiszen a legtöbb kultúrában közerkölcs-rontónak, undorítónak titulálták.

Saját testünk rabjai vagyunk
...ezért magunkat kell felszabadítanunk gátlásaink alól. Elnyomott érzelmeink, a „lenyelt” konfliktusok, bánatunk, gondjaink, feszültségünk - bár nem tudatosan -, de állandóan jelen vannak mindennapjainkban. A sok-sok türelmet és kitartást igénylő, bonyolult, a jógához hasonló légzőgyakorlatok, mozdulatok és pózok segítenek elérni lelki harmóniánkat. Azt a lelki harmóniát, amely sajnos nem jellemzõ napjaink emberére, aki szemellenzõben vágtat végig az életen, hajtja a pénzt és az anyagiakat, mûszaki csodákkal veszi körül magát, egyre többet és többet akar, miközben nem hallja saját szíve és lelke segélykiáltásait…

Mit tanulhatunk a tantrától?
- Megoldhatjuk szexuális problémáinkat ( korai magömlés, orgazmuskészség fejlesztése)
- Felpezsdíthetjük és szinten tarthatjuk testünk energiáit, ezáltal testileg-lelkileg egészségesebbé válunk
- A szexuális energiánkat öngyógyításra is fordíthatjuk, hiszen magasabb szintû rezgésekké alakíthatóak
- Megszüntethetjük lelki problémáinkat, gátlásainkat
- Elsajátíthatjuk szerelmünk felélesztésének és fenntartásának technikáját, ezáltal szebbé, jobbá, boldogabbá tehetjük párkapcsolatunkat.

(nana)

2005.07.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok