HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Új hajszín – új személyiség

t: 8979

Új hajszín – új személyiség

Elmúlt már az az idõ, amikor a hajfesték szárította, söprûssé tette a hajszálakat, és a festés végeredménye bizonytalan volt. Napjainkra a hajfestés a szépségápolás nélkülözhetetlen részévé vált. A kímélõ összetételû, tápanyagokkal, vitaminokkal dúsított festékek ugyanis nemcsak csodálatos színbe burkolják, hanem ápolják, erõvel töltik fel és regenerálják a hajkoronát. Ráadásul minderre otthon, a fürdõszobában kerülhet sor, mert a modern technológiának köszönhetõen még „bal kézzel” is biztonságosan felkenhetõ a festék.

Szín és fény

Miután megszületett valakiben az elhatározás: új hajszínt szeretne, a következõ kérdéseket kell végiggondolnia. Tartósan és radikálisan szeretné megváltoztatni a hajszínét, az õsz hajszálakat kívánja elfedni vagy csak fényesebb, csillogóbb hajra vágyik? Ugyanis tartós és az eredetitõl teljesen eltérõ árnyalat esetén olyan oxidációs hajfesték ajánlott – Belle Color tartós krémhajfesték –, amivel húsz perc alatt könnyedén átalakulhat, tökéletes színt érhet el, és az õsz hajszálakat is láthatatlanná teheti.

De ha csak fényglóriát szeretne vonni a hajszálak köré, és a lenövésrõl elterelni a figyelmet, akkor a speciális fényt adó krémhajfesték (Garnier Lumia) javasolt. Ebben a fényvisszaverõ anyagok harmonikusan keverednek a természetes pigmentekkel. Használata rendkívül egyszerû, mert a krém könnyen eloszlatható a hajon, és húsz perc után lemosható. Különlegessége, hogy ápoló színrögzítõje virágmézet tartalmaz, amitõl még a gyakori hajfestés hatására sem szárad ki a haj.

Nehéz választás

A haj festésére ma már számtalan árnyalat áll rendelkezésre, és ez a bõ választék megnehezíti a döntést. Aki elszánta magát, és tartósan szeretne átalakulni, annak a színválasztásnál elõször a saját, természetes hajszínét kell meghatároznia. Ezután az üzletben a hajfestékeket tartalmazó polc mellett található hajtincskatalógusból kell majd kiválasztani azt az árnyalatot, amit szeretne.

Színválasztáskor a leggyakoribb tévedést az okozza, hogy a legtöbben sötétebbnek gondolják az eredeti hajszínüket, mint amilyen a valóságban. Ezért jó, ha a saját haját a hajtincskatalógus segítségével beazonosítja. A nemzetközi skála szerint a legsötétebb az 1-es, a fekete, míg a 10-es az egészen világos szõke. Ezután már biztos kézzel választható ki a legmegfelelõbb tónus.

A hajszín titka

Színváltoztatás elõtt nem árt tudni, hogy a hajszín árulkodik a jellemrõl. A hajszín befolyásolja a környezet véleményét, ezért jó, ha mindeni ismeri, melyik szín milyen tulajdonságot szimbolizál. Ezzel megállapíthaó, melyik árnyalat áll legközelebb az egyéniségéhez, és azt is, milyennek szeretné, hogy az emberek lássák.

Szõke
A klasszikus árnyalat az érzékiség, az erotika és az öntudatosság izgalmas keveréke, amitõl egyszer elérhetetlennek látszik, máskor biztonságot sugároz. Az aranyos tónus aktív és tettre kész, következetes személyiséget sugall, aki barátságosságával és vidámságával leveszi az embereket a lábukról. Az egészen világos árnyalat hûvös, lefegyverzõ, öntudatos jellemet sugároz, olyan emberét, aki nem harcol, hanem szelíden és gyengéden szerzi meg azt, amire szüksége van.

Vörös
A rezes szín viselõje királynõien emelkedik ki a tömegbõl, érzékiséget, és kitartást sugall, valamint azt: tudja, hogy mit akar. A narancsos, piros árnyalat boldogságról, az élet élvezetérõl, elõrelátásról, természetességrõl és némi csintalanságról árulkodik. A padlizsános, lilás szín olyan személyiséget rejt, aki bízik önmagában, az unalom ismeretlen a számára, ügyes, életrevaló és gyors. A jövõ asszonya.

Barna
A natúr és a mogyoróbarnát a sikeres, elegáns, kicsit álmodozó, a feltûnést kerülõ nõk választják, akiket a nyugalom és béke aurája vesz körül. A sötétbarna egyenes és õszinte természetet takar, olyan emberét, akire mindig lehet számítani, barátságos, szeret a tûzzel játszani, délies temperamentumú, érdekes személyiségû. Az aranybarna hajú nõnek még a veszni látszó helyzetbõl is sikerül nyertesként kikerülnie. Érzéki, magabiztos, akirõl a férfiak azt hiszik, valóra váltja a vágyaikat.

Fekete
Az ébenfa árnyalata a tündér, a törékeny nõ hajszíne, aki megbolondítja a férfiakat. A kékesfekete a misztikusság színe, és ezzel magára irányítja a világ figyelmét. A „fekete” határozott, kemény egyéniség – a hajszín megbecsülést vált ki a környezetbõl, és olyan megfontolt személyiséget takar, akinek minden szavára figyelni kell.

Kérdezz-felelek a hajfestésrõl

– Miért fontos a kesztyû használata?
* A köröm anyaga nagyon hasonlít a hajszáléhoz, ezért aki festéskor nem használ kesztyût, annak a körme is olyan lesz, mint a hajszíne.

– Miért kell a várakozási idõt betartani?
* A festék csak ennyi idõ alatt tudja kifejteni a hatását.

– Normális állapot, hogy a festéknek furcsa színe van a várakozási idõ alatt?
* Igen, mert a festék színe a hatóidõ alatt megváltozik és ez nem befolyásolja a végeredményt.

– Halványabb lesz a hajszín, ha valaki csak a festék felét használja?
* Nem, de a haj könnyen foltos lesz. A festéknek az egész hajtömeget át kell itatnia, csak akkor érheti el azt a csodás hatást, ami a doboz elején látható.

–Összekeverhetõ két különbözõ színû hajfesték?
* Nem ajánlott a keverés, mert nehéz eltalálni a megfelelõ adagot ahhoz, hogy az eredmény egyforma és szép legyen.

– Felhasználható késõbb is a megmaradt hajfesték?
* Nem, mert elveszíti a hatását.

– A szemöldök befesthetõ hajfestékkel?
* Nem javasolt, mert a festék irritálhatja a nyálkahártyát, és allergiás tüneteket okozhat a szem körül.

(gyongy)

2005.06.22

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok