HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Divat > Rafinált bizsuk

t: 1943

Rafinált bizsuk

A bizsuban az a jó, hogy egyszerre többet, több félét is hordhatunk. Színeseket vagy feketét-fehéret, átlátszót, csillogót vagy mattabbat. S pénztárcánk is jobban jön ki öt bizsukarkötőből, mint egy aranyból vagy két ezüstből.

A sok szín és forma végtelen variációt is jelent. Természetesen más és más ékszerek, illetve kiegészítők valók munkahelyre, kerti partira, üzleti vacsorára vagy egy nyáresti koktélozásra. Más való fekete ruhához, pasztel kosztümhöz, csípőfarmerhoz vagy strandruhához.

Alapanyaga lehet – leggyakrabban – üveg, fa, műanyag, gumi. Csöröghet, lehet laza, de rá is feszülhet a nyakra alkarra, felkarra. Lábra, derékra, stb.

Az ékszerek egyik legrégibb alapanyaga a kristály. Már a természeti népek is viseltek ilyen nyakláncot, díszt. Kék, zöld, piros és sárga színben fordul elő. A kibányászott kristály csiszolással nyeri el igazi szépségét.
Üveget először Egyiptomban és Mezopotámiában használtak ötezer évvel ezelőtt. A "folyékony ásvány"-ra földbe ásott fémolvasztó kohókban figyeltek fel. Később a hozzáértők már készítettek is üvegtárgyakat. Eleinte kisméretű gyöngyöket és rudacskákat, amikből aztán ékszereket formáztak.
A tekla a húszas-harmincas évek divatja volt, a drága igazgyöngyöt akarták utánozni vele. Tulajdonképpen kerek üveggyöngy, ami a gyártás során sajátos kagylófényt kap. Coco Chanel szívesen használta modelljei díszítéséhez.
A strassz az ötvenes-hatvanas évek Amerikájának volt nagy divatja. A leglátványosabb mozifilmek, csillogó revük kedvelt ékszere. Csiszolt üveg, amely a hátuljára fémszínű foncsort kap.

Galériánk egy kis ízelítőt ad abból a rengeted stílusból, fazonból és formából, amelyek közül válogathatsz a derűs tavaszra és a forró nyárra

(nana)

2005.05.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok