A Baileys a tradicionális ír whisky és a friss tejszín édes keveréke. Selymes ízét szerte a világon percenként 2000 ember kóstolgatja!
A különleges ital a huszadik századi technológia eredménye, amely lehetővé tette a tejszín és whisky elegyítését. A Baileys sikertörténete 1974-ben kezdődött, amikor a legnagyobb szeszipari cég írországi képviselete nem tudott mit kezdeni bennragadt whisky-készleteivel.
Valakinek az a mentőötlete támadt, hogy megpróbálhatnák egy palackozott írkávé-jellegű ital gyártását. Az újdonságnak számító likőr azonnali sikernek bizonyult. A Baileys titka nem egyszerűen egy technikai csoda, mellyel lehetővé válik, hogy a palackban lévő kizárólag természetes alapanyagok - az ír whisky, a friss tejszín, a kakaó, kávé és vanília - házasítása tartósnak bizonyuljon, vagyis hogy a tejszín ne csapódjon ki és az összetevők ne váljanak szét, hanem az új íz varázsa is.
A készítéshez felhasznált ír whisky legalább három esztendőt tölt amerikai bourbon tölgyfa hordókban, a tejszín a legfrissebb, különleges, a háztartásokban megszokott tejszínekhez képest kétszer magasabb zsírtartalmú tejtermék.
Megdöbbentő, hogy ma már több mint félszázezer tehén Írországban csak azért legel, hogy biztosítsa a megfelelő mennyiségű tejet a nemzeti likőr elkészítéséhez! A tökéletességhez és a tradícióhoz pedig hozzátartozik, hogy a frissen elkészült tejszínt két órán belül használják fel.
Ha mostanában nem bontottál ki egyetlen üveg Baileyst sem, ideje kézbe venned egy üveggel... A nagy klasszikus ital ugyanis nemrégiben új külsőt kapott. Hiszen míg eredetileg vacsora után fogyasztott desszertital volt, addig ma nem csak különleges eseményeken és hagyományos értelemben vett ünnepeken fogyasztjuk, hanem a mindennapokban, kellemes baráti összejöveteleken, találkozókon is. Ezt tükrözi az új csomagolás: modern és elegáns, de utal a hagyományra és a klasszikus múltra.
(mindmegitta.hu)