HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Italozó > Tejes italok

t: 1936

Tejes italok



A gyümölcsből tejjel készített italok rengeteg energiát rejtenek, egészségesek, és sok bennük a vitamin. Nemcsak sportolás után esik jól, hanem reggel vagy napközben is hasznos és tápláló lehet belőle egy pohárral. Egyszerűen elkészíthetők, hiszen a gyümölcsöt elég összeturmixolni, lereszelni, vagy villával áttörni, ehhez jön a tej, az energiát adó méz vagy cukor (esetleg fagylalt), és máris fogyasztható.

Medve-tej
Hozzávalók 4 pohárhoz: l 50 dkg mélyhűtött eper, 5 dl tej, 3 evőkanál eperlekvár, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál cukor, 4 kis gombóc citromfagylalt
Elkészítés: Az epret hagyjuk kiengedni, majd turmixba tesszük, és pépesítjük. A tejet hozzáöntjük, belekeverjük a lekvárt, a citromhéjat és a cukrot. Alaposan összeturmixoljuk. A citromfagylaltot a poharakba tesszük, rátöltjük az italt. Összekeverjük, és fogyasztjuk.

Sárgabarack turmix
Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz sárgabarack konzerv, 1 doboz vaniliás vagy sárgabarackos joghurt, 2 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, 1 dl ananászlé, 1 db tojás, tej
Elkészítés: A barackot aprítógéppel pépesre vágjuk, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a joghurtot és egy turmixgépben krémesre keverjük. Tejjel felöntjük és habosra mixeljük. Fahéjjal ízesítjük, citromfűlevelekkel, jéggel és hosszú kanalakkal vagy szívószállal tálaljuk.

Tejes-epres turmix
Hozzávalók 1 pohárhoz: 10 dkg eper, 1 evőkanál citromlé, 1 ek. méz, 1 dl behűtött tej, 1/2 dl behűtött tejszín, 1 kisebb kivi
Elkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 hosszanti szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összevagdossuk, hozzáadjuk a citromlét és a mézet, 3-4 szeletke kivételével péppé zúzzuk. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán keverünk egyet rajta, tetejét az eperszeletkével díszítjük. A kivit kettévágjuk, karalábévájóval két golyót formálunk belőle, a félretett eperszelettel együtt bambuszpálcikára szúrjuk, és az italba tesszük. Szívószálat adhatunk hozzá.

Ananászital
Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 konzerv darabolt ananász, 3 dl tej, 2 ek. édesítőpor, jég
Előkészítés: Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.
Elkészítés: Az ananászt mixerben pépesre törjük, belekeverjük a tejet, a levet, és édesítővel édesítjük. Poharakba jégkockát teszünk, ráöntjük az italt, és tálaljuk. A poharak szélét ananászdarabbal ízesítjük.

Bogyós frappé
Hozzávalók 4 pohárhoz: 50 dkg piros bogyós gyümölcs (ribizli, eper, málna, áfonya, stb.) lehet mélyhűtött is, 10 ek. narancslé, 6 dl tej, 5 ek. édesítőpor
Előkészítés: A piros bogyós gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, és megtisztítjuk.
Elkészítés: A gyümölcsöket mixerben pépesre törjük, és átszűrjük egy szitán. Hozzákeverjük a narancslevet, a tejet, és az édesítőporral édesítjük. Poharakba öntjük, és kínáljuk.

Eper flip
Hozzávalók 4 pohárhoz: 50 dkg mélyhűtött eper, 4 evőkanál citromlé, 10 evőkanál narancslé, 2 dl natúr joghurt, 2 dl tej, 4 evőkanál édesítőpor, jég
Előkészítés: Az epret hagyjuk kiengedni, és turmixban pépesítjük.
Elkészítés: Az eperturmixhoz keverjük a citrom- és narancslevet, valamint a joghurtot és a tejet. Az édesítőporral édesítjük, és poharakba töltjük. Egy-egy jégkockát teszünk az italba, és tálaljuk.

Kivi mix
Hozzávalók 4 pohárhoz: 4 érett kivi, 2 érett körte, 2 dl grépfrútlé, 2 dl tej,3-4 evőkanál édesítőpor, 4 evőkanál körtepálinka
Előkészítés: A kivit és a körtét meghámozzuk, a körte magházát kivájjuk, és mindkét gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A kivit és a körtét mixerben pépesítjük, hozzákeverjük a grépfrútlevet és a tejet. Édesítőporral és a körtepálinkával ízesítjük, és poharakba töltjük.


(mindmegitta.hu)

2005.05.09

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok