Csalántea – gyömbérrel
Víztelenít és méregtelenít. Optimalizálja az anyagcserét és az emésztést; az egész hormontevékenységet a zsírégetés szolgálatába állítja.
Elkészítése
Forraljunk fel két liter vizet, öntsük le vele 25 g csalánlevél teát. Hagyjuk ázni tíz percen át. Közben pucoljunk meg 2 dkg friss gyömbért, reszeljük le, és tegyük kancsóba vagy termoszba. Szűrjük rá a teát. Kevés mézzel ízesíthetjük.
Mate tea – kardamommal
Csökkenti az éhségérzetet, erõt ad azokon a napokon, amikor koplalunk vagy kevesebbet eszünk. Csekély koffeinje aktivizálja az anyagcserét, beindítja a zsírégetést és a víztelenítést segítő enzimek működését. A kardamom pedig munkára fogja az emésztő enzimeket, amely gyorsan feltörik a zsírraktárakat.
Elkészítése
Törjünk össze 10 szem kardamomot, reszeljük le egy fél citrom héját. Mindkettõt tegyük fel fõni 2 liter vízben. A főzettel 3 perc után öntsünk le 20 gramm mate teát. Hagyjuk állni 10 percig, majd szûrjük le.
Lapacho tea – ánizzsal
A lapacho az indiánok ősi gyógyszere. Segíti az emésztést, optimalizálja az anyagcserét. Tartalmaz kalciumot, vasat, szelént, erõsíti az immunrendszert.
Elkészítése
Egy nagyobb fahéjdarabot és 2 evõkanál ánizsmagot törjünk össze mozsárban. Jó 2 liter vízzel forraljuk fel, hagyjuk egy percen át gyöngyözni. Majd a leszűrt lével forrázzunk le 20 gramm lapacho teát. Hagyjuk állni körülbelül 5 percet.
Zöld tea – citromfűvel
Fokozza a fehérje anyagcserét, regenerálja és tisztítja a bélflórát. Javítja az epeműködést és az emésztést. A citromfű megnyugtatja a gyomrot.
Elkészítése
Teáskanálnyi citromfüvet és 15 gramm zöld teát forrázzunk le 2 liter vízzel. Hagyjuk kb. 3 percig ázni. Szűrjük le. Fogyasztás elõtt
csészénként adjunk hozzá 1 kávéskanál mézet.
Rooibush tea – szegfűszeggel
Szabályozza a vese és az epeműködést, oldja a görcsöket. Aktivizálja a
zsíranyagcserét, optimalizálja a gyomorsav-szintet. Megszabadít a hordóhastól. Fokozza a boldogsághormon termelését.
Elkészítése
Mozsárban törjünk durvára 2 evőkanál köménymagot és 5 szem szegfűszeget. Jó két liter vízzel fõzzük fel, egy percen át hagyjuk gyöngyözni. Szűrjük le a főzetet, és forrázzunk le vele 20 gramm rooibush teát. Tíz perc múlva újból szűrjük le.