HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Magyarország > Népszámlálás 2011. október 1 - 31.

t: 2776

Népszámlálás 2011. október 1 - 31.

Magyarországon 1870 óta tartanak népszámlálást, a 2011-es a a tizenötödik. A népszámlálás során az adatszolgáltatás a természetes személyek, a lakások, valamint az intézetek bizonyos adatköreinek összeírására terjed ki.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felelős a népszámlálásért, a számlálóbiztosokkal az önkormányzatok kötnek szerződést.

2009. CXXXIX. törvény a 2011. évi népszámlálásról – Jogi háttérAz adatszolgáltatás minden kérdésre kötelező, KIVÉTELT képeznek ez alól az anyanyelvre, a nemzetiségre, vallásra, egészségi állapotra, fogyatékosságra vonatkozó kérdések, amelyek szenzitív (érzékeny) kérdések, így ezekre a válaszadás önkéntes. A kötelező adatszolgáltatás MEGTAGADÁSA a törvény szerint SZABÁLYSÉRTÉS.

Az adatvédelmi követelmények a népszámlálás minden területén megjelennek. Az adatvédelmi biztos kivizsgálja a népszámlálást érintő, adatvédelmi tárgyú panaszokat is.

Tudnivalók
2011. szeptember 27-30. között a számlálóbiztosok kiviszik a lakás- és a személyi kérdőív egy-egy példányát, valamint egy tájékozató levelet a háztartásokba. Az adatfelvételi csomagon szerepel a számlálóbiztos neve, azonosítója és telefonszáma. Az számlálóbiztosok személyét a Központi Statisztikai Hivatal 06-80-200-224 ingyenesen hívható, zöld számán ellenőrizhetik le!

A népszámlálás október 1-től 31-ig tart, november 8-ig pedig pótösszeírás.

2011. OKTÓBER 1- ÉN ÉJFÉLKOR AKTUÁLIS ADATOKAT ÍRJÁK ÖSSZE.
Ha valaki az adatközlés és október 1. közötti időszakban született, nem szerepel majd a statisztikában, ahogy az időközben, október 1. után megszerzett diploma, állampolgárság megszerzése vagy családi állapotban beállt változás sem.

Mit kérdeznek?

Először a Lakáskérdőív kérdéseire kell válaszolni, ezt követően pedig a személyi kérdőíveket kell kitölteni, annyi személyről, ahányan a lakásban laknak.
Összeírandó az ország területén minden lakás, lakott üdülő és közösségi éjszakai elhelyezést szolgáló intézmény, ahol életvitelszerűen élnek.

Összeírandó személyek:
*Minden magyar állampolgár, akik az ország területén a lakásban életvitelszerűen élnek – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül -, vagy ha külföldön vannak, átmenetileg (12 hónapnál rövidebb ideig) tartózkodnak ott. Akik az állandó otthonuktól átmenetileg távol, kollégiumban, munkásszálláson, albérletben stb. élnek, de visszatérnek.
*Minden külföldi állampolgárt és hontalan személyt, akik az ország területén 3 hónapnál hosszabb ideig tartózkodnak.

A népszámlálás INTERNET – PAPÍRALAPÚ ÖNKITÖLTÉS – INTERJÚ módszer kombinálásával történik.

INTERNETEN – 2011. október 1-16 éjfélig
Lakáskérdőíven található „Internetes belépési kód” segítségével megkezdheti az on-line kitöltést. Mivel ez a honlap csak 2011. október 1. és 16. között fogad kérdőíveket, legkésőbb október 16-án éjfélig fejezze be a kérdőívek kitöltését. Ezt követően már csak a számlálóbiztosnak tud adatot szolgáltatni (Interjú). Amennyiben az internetes kitöltést választja, az Önnel egy háztartásban élők kérdőíveit is ily módon kell megválaszolni.

PAPÍRALAPÚ ÖNKITÖLTÉS – 2011. október 1-16 éjfélig

INTERJÚ – 2011. október 1. és 31. között

Népszámlálások története a KSH honlapján.

(Bartha Kata)
2011.09.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok