HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Érdekességek - Kultúrák > Úton a Bohóc - a Fővárosi Nagycirkusz új műsora

t: 3015

Úton a Bohóc - a Fővárosi Nagycirkusz új műsora

Úton a bohóc címmel látható augusztus végéig a Fővárosi Nagycirkusz új műsora, ami klasszikus nemzetközi artistaműsor. A címszereplő Davis bohóc Olaszországból érkezett.
Már édesapja is bohóc volt, aki most asszisztál neki. Alapvetően vidám az egész műsor.
Szebasztián és Krisztina olyan villámgyors átöltöző számot csinálnak,
amilyeneket fesztiválokon már láthattunk, de magyar artistától még nem.

A műsor persze nemcsak a bohócról szól, nagyszerű artisták mutatják be a műsorban tudásukat, akik szinte kizárólag magyarok. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen kitűnő artistáink vannak, mert ők életük nagy részében járják a világot és sajnos, csak ritkán lépnek fel a hazai közönség előtt. Kik is ők?

Astorelli juniors: egy hosszú éveken keresztül működő nagyhírű gumiasztal csoport ujjá születése. Négy (mint a nevük is mutatja) ifjú artista, akik a MACIVA Artista Stúdiójában tanulták az akrobatika csinját-binját. Fergeteges, fiatalos lendülettel és dinamikával mutatják be a szaltók hatalmas tárházát és ezek ritka kombinációit.

Donnert Katalin: a nézők nagy részét általában csodálattal tölti el a zsonglőrök Ügyessége, pedig sokan nem is tudják, hogy ezt a műfajt lábbal is lehet művelni! Márpedig Donnert Katalin, a nagyhírű artista dinasztia egyik legifjabb tagja, lábbal zsonglőrözve, mutat be egészen különleges dolgokat, ráadásul nagyon harmonikus elegáns mozgással.

Szebasztián és Krisztina: átváltozó művészek. Ez cirkuszokban ritkán, inkább varietékben látható műfaj, melyben a művészek a közönség szeme láttára, a másodperc tört része alatt öltöznek át úgy, hogy azt nem is képes senki szemmel követni. Csak ámulni lehet az elegancián, a nagyszerű táncon, ahogy előadják produkciójukat.

Nereus Éva: ami szépség, báj, erő és hajlékonyság csak elképzelhető egy kézegyensúlyozó számban az mind benne van az ő mutatványában! Talán ezért is kapta meg Stokholmi Női Cirkuszfesztiválon a Circus princessa-díjat, de bronz díjat kapott a Párizsi Cirkusz fesztiválon is és Magyarországon a porond csillaga díj boldog birtokosa.

Quinterion: egy néhány éve alakult csoport, aki a legutóbbi 8. Budapesti nemzetközi Cirkuszfesztiválon legjobb magyarként a bronz díjat kapták meg. Akrobatikus mutatványukban nagyszerűen ötvöződik, a mesejáték és a hagyományos magyar néptánc, modernizált formavilága.

Duo Kisfaludi: egy hagyományosan magyar műfaj, az ugródeszka akrobatika képviselői. Fiatal koruk ellenére, már 19 éve dolgoznak együtt a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjasai, a Párizsi fesztivál bronz díjasai. Hortobágy Károly díjas artisták.

Demjén Natália: az utóbbi időben mintha elfelejtették volna artistáink, hogy a porondon zenélni is lehet. Ö az aki légtornász, hegedűs és ráadásul gyönyörűen énekel. Mindezt egyetlen műsorszámban látni, igazán kuriózum.

Nereus Lajos: ZSONGLŐR így csupa nagybetűvel. Amit ma egy zsonglőr tudhat, azt ő tudja. Egészen egyedülálló a tudása, hiszen „minden hangszeren játszik” ahogy mondani szokták. Hét labdát, hét buzogányt és tíz karikát dob. Talán egyedül van a világon, aki mindezt együtt megcsinálja! Megszerzett díjai: Porond csillaga, Hortobágyi Károly-díj, Párizsi cirkuszfesztivál: ezüst-,Varsói Cirkuszfesztivál: ezüst-, Budapesti Cirkuszfesztivál: bronz-díj.

Természetesen nemcsak artistaszámok, hanem állatszámok is lesznek a műsorban. Nem hiányoznak a nagymacskák sem. Idomítójuk Vladiszlav Goncharov, aki legutóbb a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon aratott hatalmas sikert és hozta el a fesztivál arany díját. Számában, nem az a fő attrakció, hogy mit, hanem az, hogy hogyan csinálja. Elegáns könnyed és táncos. Nem érezzük a veszélyt, legszívesebben bemennénk megcirógatni a hatalmas gyönyörű cicákat, feledve azt, hogy igazából azok vadállatok.

Sanyina akrobata csoport: Rég nem láthattak a nézők a budapesti cirkusz porondján igazi „dzsigit (jikit) számot” Ezt az akrobatikus lovas műfajt a kozáklovasok vitték be a cirkuszokba, hatalmas sikert aratva vele a világ minden táján. A Sanyina akrobata csoport méltó folytatója, a nagynevű elődök által megalapozott kozáklovas művészetnek

Úton a Bohóc


Bartha Kata

2010.07.20

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
A Quinterion akrobatikus mutatványukban nagyszerűen ötvöződik, a mesejáték és a hagyományos magyar néptánc, modernizált formavilága
A Quinterion akrobatikus mutatványukban nagyszerűen ötvöződik, a mesejáték és a hagyományos magyar néptánc, modernizált formavilága
Aki még nem látott oroszlánokat keringőzni, annak ezt feltétlenül meg kell nézni
Aki még nem látott oroszlánokat keringőzni, annak ezt feltétlenül meg kell nézni
Nereus Éva a Stokholmi Női Cirkuszfesztiválon elnyerte a Circus princessa-díjat, de bronz díjat kapott a Párizsi Cirkusz fesztiválon is és Magyarországon a porond csillaga díj boldog birtokosa.
Nereus Éva a Stokholmi Női Cirkuszfesztiválon elnyerte a Circus princessa-díjat, de bronz díjat kapott a Párizsi Cirkusz fesztiválon is és Magyarországon a porond csillaga díj boldog birtokosa.
Szebasztián és Krisztina átváltozó művészek
Szebasztián és Krisztina átváltozó művészek

Legfrissebb magazinok