HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > UTAZÁS > Erdélyország

A túráink között egyaránt találhatók rövid, 5-10 km-es kutyaszánozás, festői környezetben, egynapos kiruccanások, akik a kaland mellett a kényelemről sem szívesen mondanak le, panzióban étkezéssel és alvással. A bevállalósabbak számára több napos kutyaszános vándorlások, menedékházas, forralt boros, kandallós estékkel és havas, tábortüzes, bográcsos sátrazással.
Aki rászánja magát arra, hogy ezt a visszaemlékezést elolvassa, azt előre figyelmeztetem, hogy a felidézett események már több mint 50 évvel ezelőtt történtek. Az emlékezés ennyi idő után ugyancsak megkopott, és a rendszeres írás megkezdése előtt magam is attól tartottam, hogy nehéz lesz vallatóra fogni a régmúltat. Fiam biztatására azonban nekifogtam, és azt tapasztaltam, hogy minél jobban beleástam magam az írásba, annál több dolog jutott eszembe olyan részletek is, amikről nem is álmodtam volna.
A nemzeti és nemzetközi kapcsolatépítés, szolidaritás valamint a tájegységenkénti kultúrák kölcsönös megismerése, ápolása nevében 2010. augusztus 13-14-15-én Szegeden zajlik a I. Székely-Magyar Világtalálkozót, és ezen belül társrendezvényként az I. Magyar Vadász Világtalálkozót
Székelykő - Az Erdélyi-középhegység keleti részén, délkelet-északkelet irányban húzódik a 75 kilométer hosszú, 20-25 kilométer széles Torockói-hegység. Rendkívül változatos vidék: mészkőszirtek, 1300 métert meg nem haladó sziklacsúcsok, szurdokvölgyek sorakoznak a területén. Torockón kétszer kel fel a nap, ahogy ezt Jókai az "Egy az Isten" című regényében megírta.

Első Előző