HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Táplálkozás > Egyszerűen finoman

t: 3017

Egyszerűen finoman

Brokkolifőzelék pürével (1 adag)

Hozzávalók: 40 dkg brokkoli • 1 fej vöröshagyma • 1 ek. (teljes kiőrlésű) liszt • 1 ek. vaj (light margarin) • 1/2 kk. reszelt szerecsendió • 15 dkg burgonya • 2 ek. tejszín (zsírszegény) • kevés víz • só.

• Elkészítés: A megtisztított és rózsáira szedett brokkolit kis kockákra vágjuk, kevés forró vízben kb. 15 percig főzzük. Közben megolvasztjuk a vajat – nem szabad túl hevíteni – és beleszórjuk az apróra vágott hagymát. Rászórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, s a lehűtött főzővízzel felengedjük. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és hozzáadjuk a vagdalt brokkolit, a szerecsendiót. Amíg a főzelék elkészül, megmossuk a burgonyát, apró kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Levéből annyit leöntünk, hogy az összetört püré kellemes állagú legyen, tejszínnel dúsítjuk. Melegen tálaljuk.

VEGYES FŐZELÉK SAJTMÁRTÁSSAL (1 adag)

Hozzávalók: 10 dkg karfiol • 10 dkg brokkoli • 10 dkg zöldborsó • 10 dkg zöldbab – összesen 40 dkg zöldségféle • 1/2 l víz • 1 kk. só. A mártáshoz: 1 fej vöröshagyma • 1 kk. vaj • 1 ek. liszt • 2 ek. tejszín • 1,5 dl főzőlé • 4 dkg kockára vágott rokfort.

• Elkészítés: A zöldségféléket megmossuk, felaprítjuk és 1/2 l enyhén sós vízben 15-20 percig főzzük. A főzőléből 1,5 dl-nyit félreteszünk a mártáshoz. A megolvasztott vajon üvegesre futtatjuk az apróra vágott hagymát, óvatosan rászórjuk a lisztet. A tejszínt elkeverjük a főzőlével, és állandó kevergetés közben a mártáshoz adjuk. A feldarabolt sajtot a rántásba keverjük, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és a lecsöpögtetett zöldségre öntve azonnal tálaljuk.

KUKORICAFŐZELÉK

Hozzávalók: 1/2 kg kukorica (konzerv vagy fagyasztott) • 1 piros kaliforniai paprika • 5 dkg margarin • 2 dl tej • 1 ek. liszt • 1 dl tejföl • só • bors.

• Elkészítés: sós vízben puhára főzzük – konzerv esetén leszűrjük a kukoricát – és az apró kockákra vágott paprikát. Megmelegítjük a margarint, beleöntjük a kukoricaszemeket, meghintjük a liszttel, a törött borssal, majd óvatosan, állandó kevergetés közben ráöntjük a tejet, és sűrűre forraljuk. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

(forrás: www.elixir.hu)


2006.01.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok